Είναι πυροσβέστης κι όμως έχει ανάψει ουκ ολίγες φορές «φωτιές» σε γήπεδα. Θεωρείται ο καλύτερος στην Ελλάδα, όμως έχει καταφέρει να τους εξαγριώσει όλους.
 
Ο λόγος για τον διαιτητή, Τάσο Κάκο που κατάφερε να γίνει ο αρνητικός πρωταγωνιστής του κυριακάτικου ντέρμπι της Τούμπας. Ο 44χρονος Κερκυραίος ρέφερι διανύει την τελευταία του χρονιά στη διαιτησία, όπως έχει προαναγγείλει, όμως δεν αναμένεται να κρεμάσει τη σφυρίχτρα του εν μέσω επαίνων αλλά «θορύβου». 
 
Οι κακές γλώσσες λένε ότι ο πρώην αθλητής της κωπηλασίας, του στίβου και του ποδοσφαίρου προσπαθεί να είναι στο επίκεντρο του αγώνα αντί των ποδοσφαιριστών. Τι κι αν έχει αναδειχθεί καλύτερη σφυρίχτρα τα τελευταία τέσσερα χρόνια; Έχει δεχθεί «βροχή» επικρίσεων και ανακοινώσεων τη φετινή σεζόν, όμως δεν φαίνεται να επηρεάζεται.
 
Τον Ιανουάριο του 2013, σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι στο Κλεάνθης Βικελίδης, Άρης και ΑΕΚ είχαν φρικτά παράπονα από τη διαιτησία του. Ο Νταβίντ Αγκάνθο του Άρη υποστήριξε πως ο Τάσος Κάκος του είπε ότι είναι ο καλύτερος διαιτητής της Ελλάδας, όταν τον απέβαλε.
 
«Εγώ πάντως απορώ για ένα πράγμα. Πως γίνεται ενώ είναι τόσο καλός, κάθε φορά που παίζουμε να έχουμε παράπονα και προβλήματα μαζί του» είπε ο Ισπανός επιθετικός.
 
Τον περασμένο Νοέμβριο, μετά τον αγώνα ΠΑΟΚ-Εργοτέλης 2-1, άνθρωποι του Δικεφάλου του Βορρά πλησίασαν τον διαιτητή για να του πουν συγχαρητήρια για τα σφυρίγματά του, όμως, εκείνος απάντησε: «Μόνο όταν κερδίζετε είναι καλός ο Κάκος. Αν δεν έμπαινε το φάουλ στο τέλος δε θα λέγατε τίποτα απ’ αυτά. Ο Κάκος πάντα είναι αρνητικός για εσάς».
 
Ο Τάσος Κάκος, πάντως, έχει προκαλέσει αίσθηση και εκτός γηπέδων με τις εκκεντρικές του εμφανίσεις. Η αγάπη του προς τον Τσε Γκεβάρα είναι γνωστή, απόδειξη και το μπλουζάκι που φόρεσε στα βραβεία του ΠΣΑΤ για το 2012, μαζί με ένα λευκό τζάκετ κι ένα παλαιστινιακό φουλάρι. 
 
Τον Απρίλιο του 2013 έπαιξε και τον ρόλο του μοντέλου αφού συμμετείχε σε διαφήμιση οίκου σε ξενοδοχείο φίλου του. Ο ίδιος πάντως, έχοντας περάσει δύσκολα χρόνια στο παρελθόν -δούλεψε ως οικοδόμος, ασφαλιστής και οδηγός ταξί- παίρνει μέρος συχνά σε φιλανθρωπικούς αγώνες.
 
«Δεν περίμενα να γίνω διαιτητής για να ζήσω τις συνθήκες που επικρατούν σε έναν αγώνα. Αν ξέρεις καλά τον κανονισμό, αν έχεις δύναμη και σθένος δεν χρειάζεται να φοβάσαι τίποτα. Οι δύσκολες αποφάσεις είναι αγαπητέ φίλε. Εκεί γίνεται η διαφορά των διαιτητών. Αυτοί που θα πάρουν τις σωστές μα δύσκολες αποφάσεις είναι διαιτητές. Αυτοί είναι και προσωπικότητες. Εκεί καταξιώνεσαι. Στη δύσκολη απόφαση που θα πάρεις χωρίς μάλιστα να σκέφτεσαι τις συνέπειες. Κι εγώ δεν τις σκέφτομαι καθόλου» δήλωνε πριν από δύο χρόνια.
 
 
 
Ο Τάσος Κάκος είναι ο κορυφαίος έλληνας διαιτητής χάρη στην ικανότητά του να παίρνει δύσκολες αποφάσεις, όμως κάποιες… αψυχολόγητες αποφάσεις του χαλούν την εικόνα. Αλαζονεία; Φόβος; Προσωπικές επιλογές; Η απάντηση θα συνεχίσει να αιωρείται έως ότου ο κερκυραίος ρέφερι σφυρίξει για τελευταία φορά στην καριέρα του.