Ο Dr. Τζορτζ Κρόκος ήταν μέλος της ιδρυτικής ομάδας ιδιοκτητών των Μπακς. Ήταν εκεί όταν η ομάδα του έγραψε ιστορία το 1971 με την κατάκτησή του πρωταθλήματος, εξαιτίας της υπερπαικτούρας Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ και του Όσκαρ Ρόμπερτσον (aka The Big O).

Με αυτούς τους δυο παίκτες στο τιμόνι και μια ταλαντούχα ομάδα να τους ακολουθεί, οι Μπακς τη σεζόν 1970-71 σημείωσαν 66 νίκες και εύκολα πήγαν στα πλέι-οφ, με το αξιοθαύμαστο 12 στα 14 (κι ένα 4-0 στα παιχνίδια με τους πρώην Baltimore Bullets, νυν Ουάσινγκτον Ουίζαρντς). Όσοι ξέρουν από ΝΒΑ μιλούν για την ομάδα που έκανε κουμάντο και στις δυο ακτές. 

Ο Κρόκος, Ελληνοαμερικανός πλαστικός χειρουργός και φανατικός με τα αθλήματα, ήθελε να ασχοληθεί επαγγελματικά με το μπάσκετ, παρά το “απαγορευτικό” ύψος του. Ήταν μόλις 1,67. “Δεν ήμουν καν ψηλός να γίνω ο προπονητής τους” λέει εκείνος στο Greek Reporter.

Αλλά το αγαπούσε το άθλημα κι αποφάσισε, μαζί με τους δισεκατομμυριούχους που αγόρασαν στις 22 Ιανουαρίου του 1968 την ομάδα, να γράψει ιστορία. Τι λέει για τον άλλο ΔΙΑΣΗΜΟ Έλληνα της πόλης που είναι χτισμένη στην δυτική όχθη της λίμνης Μίσιγκαν (κεντροδυτική πολιτεία Γουισκόνσιν, συνορεύει με Ιλινόις και Μινεσότα); “Ο Γιάννης πρέπει να κάνει αυτό που πρέπει, Να φέρει στο Μιλγουόκι ακόμη ένα πρωτάθλημα”.

Όταν τον συνάντησε για πρώτη φορά, ο Γιάννης ήταν ένας 19χρόνος, ντροπαλός, άρτι αφιχθείς από την Αθήνα που με το ζόρι μιλούσε αγγλικά.”Του είπα, Γιάννη, θα μιλήσουμε στα Ελληνικά, προσπάθησα για κανένα εικοσάλεπτο αλλά μου είπε, άστο, τα ελληνικά σου είναι χειρότερα από τα αγγλικά μου. Έχει κάνει τόσα πολλά για την Ελλάδα αυτό το αγόρι, είμαι τυχερός που είναι φίλος μου” συμπληρώνει.

Ο Κρόκος έχει καταγωγή από την Πελοπόννησο, η μητέρα του είναι από την Σπάρτη και ο πατέρας του Πατρινός. Είναι συνιδρυτής του National Hellenic Society και προσπαθεί να διαφημίσει και να ενισχύσει την ελληνικότητά και την κληρονομιά των Ελλήνων μεταναστών στις Ηνωμένες Πολιτείες.