Σήμερα ένας από τους μεγαλύτερους επιθετικούς που πάτησε το πόδι του, στα ελληνικά γκαζόν γίνεται 45 χρονών. Αφού ευχηθούμε τα δέοντα στον Νίκο Λυμπερόπουλο, θα του απευθύνουμε μια και μόνο ερώτηση που στριφογυρνάει στο μυαλό μας, εδώ και χρόνια. Πως κατάφερες ρε μπαγάσα να βάλεις Αεκτζήδες κι Παναθηναϊκούς να μαλώνουν για το ποιος σε αγαπάει περισσότερο; Αφού έγινες ποδοσφαιρική σημαία και του Τριφυλλιού και του Κιτρινόμαυρου Δικεφάλου, συνέχισες και στις 2 ομάδες, σαν Τεχνικός Διευθυντής κι όπου σε πετύχουν, πίνουν νερό στο όνομα σου! Βέβαια όταν έχεις παστελώσει τόσες γκολάρες, είναι απόλυτα λογικά να συμβαίνουν τα παραπάνω.

Με αφορμή τα 45α γενέθλια του Νίκου Λυμπερόπουλου, μαζέψαμε 5 ποδοσφαιρικές στιγμές που έκαναν όλο το γήπεδο να φωνάξει Λύμπε, με όση δύναμη έκρυβε στα πνευμόνια του!

ΑΕΚ- Λιλ 1-0

Είχε πάει 1η του Νοέμβρη του σωτήριου έτους 2016 κι η Αεκάρα μας δεν είχε σταυρώσει ακόμη νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ. Είχε πάει 74ο λεπτό στην αναμέτρηση κι ένα ακόμη “Χ”, έμοιαζε να έρχεται για τον Δικέφαλο, μέχρι που ο Λύμπε πήρε την μπάλα και κάποια μέτρα έξω από την περιοχή, πυροβόλησε και την έστειλε εκεί που δεν πιανόταν, όντας πια σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη ιστορία της ΑΕΚ.

ΑΕΚ- Ολυμπιακός 4-0

30 του Μάρτη 2008 και μια μεγαλειώδης ποδοσφαιρική βραδιά για εκείνη την αρμάδα του Νίκου Κωστένογλου που πέταγε φωτιές από το κέντρο και μπροστά με Μπλάνκο, Λυμπερόπουλο, Ριβάλντο και Εντίνιο να οργιάζουν. Κι ενώ το σκορ είναι 2-0 στο 12, με τους Αεκτζήδες να παραληρούν, το ρολόι δείχνει 32 κι ο Λύμπε από τα 40 μέτρα κεραυνοβολεί (κι άλλα τέτοια γραφικά) τον Νικοπολίδη κι όλα τα άλλα είναι γραμμένα στη Βίβλο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Παναθηναικός ΑΕΚ 2-1

Ο Λύμπε επιστρέφει στην Λεωφόρο και στον τόπο του εγκλήματος για πρώτη φορά με τη φανέλα της ΑΕΚ. Όχι μόνο παίζει, αλλά μειώνει και για τη νέα του ομάδα, χωρίς να το πανηγυρίσει. Όλο το γήπεδο τον χειροκροτεί, γιατί είναι διαφορετικό να είσαι Λύμπε.

Παναθηναϊκός- Γιουβέντους 3-1

Του πήγαινε ο Νοέμβρης του Λύμπε κι αυτό είχε φανεί σε μια από τις σπουδαιότερες ευρωπαϊκές βραδιές του Παναθηναϊκού. Τότε που όλη η Ευρώπη έμαθε τον άνθρωπο που έκανε χαζό τον Φεράρα (η μέση του ακόμη το θυμάται), παίρνοντας το πέναλτι που έδωσε το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό.

ΑΕΚ- Ατρόμητος 3-0

Ο Λυμπερόπουλος  ανοίγει το σκορ με κεφαλιά και μια από τις μεγαλύτερες αδικίες του ελληνικού ποδοσφαίρου επιτέλους αποκαθίσταται. Ο Λύμπε σηκώνει στον ουρανό το πρώτο του τρόπαιο!