Ένας από τους σπουδαιότερους παίχτες που είχαμε την τύχη να δούμε να παίζει μπαλίτσα στα ελληνικά γήπεδα είναι προφανώς ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι. Αν και δεν είναι αρκούντως δημοσιογραφικός και φωτογενής, πρόκειται για τον τύπο που έχει παίξει βασικό σέντερ μπακ στη Μπαρτσελόνα. Όπως λέμε και στο μαγευτικό Αιγάλεω, κάτσε καλά, όχι αστεία! Κι όμως αυτός ο τύπος με τα πονεμένα γόνατα παίζει στην Ελλάδα από το καλοκαίρι του 2016 και σίγουρα περιμένουμε να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο βίντεοκλιπ που θα βγάλει ο τιμημένος γίγαντας Ταμαντανί Ενσαλίβα, για το καλοκαιρινό χιτ που κατουράει όλα τα υπόλοιπα.

Αν δεν είχε άλλωστε τους τραυματισμούς του, αυτός ο παιχταράς θα επισκεπτόταν την Ελλάδα, μόνο για διακοπές σε κανένα νησάκι κι όχι για να πραγματοποιήσει 101 συμμετοχές στην Αεκάρα σε 4 χρόνια, σηκώνοντας μάλιστα και την κούπα του πρωταθλητή το 2018! Θα αφήσουμε όμως τα αμιγώς ποδοσφαιρικά με ανακύκλωση στατιστικών στοιχείων που μόνο βαρεμένοι αθλητικογράφοι πια, διαβάζουν και θα μείνουμε στην σχέση αγάπης ανάμεσα στον Ουκρανό και την ΑΕΚ. Βλέπεις, ο ένας έχει βρει στο πρόσωπο του άλλου, πράγματα που δεν αγοράζονται όσα υπερωκεάνεια κι αν έχεις στην κατοχή σου.

Από τη μια η ΑΕΚ, έχει βρει έναν παίχτη που ξέρει καντάρια από μπάλα κι είναι ο πλέον εγκεφαλικός αμυντικός του πρωταθλήματος κι από την άλλη ο Τσίγκρι έχει βρει το ποδοσφαιρικό λιμάνι του, που του δίνει την ηρεμία να παίζει ακόμη σε υψηλό επίπεδο, δίχως να καίει το σκαρί του σε ισχυρά πρωταθλήματα, κλείνοντας τα αυτάκια του σε λεφτάκια από πρωταθλήματα, που ρέει ο παράς (βλέπε Κατάρ, Η.Π.Α, Σαουδική Αραβία)

Εμείς οι Αεκτζήδες, σηκώσαμε ψηλά τις γροθιές μας τώρα που μάθαμε ότι ο Τσιγκρίνσκι θα συνεχίσει μέχρι του χρόνου και ψάχνουμε εκεί έξω να βρούμε κάποιον να μας αγαπάει όπως η ΑΕΚ τον Ουκρανό και τούμπαλιν! Δεν γίνεται ωστόσο, να αποφύγουμε και γραφικά συνθήματα στο κλείσιμο του άρθρου, γιατί η αλήθεια είναι μία: “Τσιγκρίνσκι ψυχάρα για πάντα Αεκάρα!“.