Ήταν λογικό. Ήταν ίσως κι αναμενόμενο. Δεν υπήρχε άλλος τρόπος. Το Euro που γίνεται κάθε 4 χρόνια, αυτή τη φορά θα πάει στα 5. Το Euro που υπάρχει πάντα “στα ζυγά”, αυτή τη φορά θα πάει στα μονά και καλά θα κάνει! Κυρίες και κύριοι, το Euro 2020 έφυγε. Υποδεχτείτε το Euro 2021!

Ενοχλήθηκε κανείς; Φυσικά και όχι. Το Euro πήρε… αναβολή, για λόγους ποδοσφαιρικούς μα πάνω απ’ όλα για λόγους υγείας των ανθρώπων. Κι αν το πρώτο (η πιθανότητα δηλαδή, χωρίς διοργάνωση εθνών το καλοκαίρι, να μπορέσουν να ολοκληρωθούν κανονικά τα πρωταθλήματα, το Τσάμπιονς Λιγκ κτλ) μπορεί να πείσει όλους τους οπαδούς της γης για την ανάγκη αυτού του μέτρου, το δεύτερο θα ‘πρεπε να μπορεί να πείσει όλους τους ανθρώπους.

Έτσι κι αλλιώς, το 2020 αποδείχτηκε “στραβή” χρονιά. Ζόρικη. Το ποδαρικό της νέας δεκαετίας είναι γεμάτο αγωνία, φόβο και νεκρούς. Αλλά θα το παλέψουμε. Η ανθρωπότητα θα το ξεπεράσει με όσο το δυνατόν λιγότερο πόνο, με όσο το δυνατόν λιγότερα θύματα. Κι αν το φετινό καλοκαίρι μας βρει σε καραντίνα, αν μας βρει μέσα στο πρόβλημα ή μουδιασμένους έχοντας μόλις βγει απ’ αυτό, το καλοκαίρι του 2021 θα ‘ναι ένα ζεστό, χαρούμενο καλοκαίρι όλο ζωή και γέλιο. Και τότε, ναι, θ’ απολαύσουμε το Euro, και σχεδόν δεν θα ‘χει καμιά σημασία ποιος θα το κερδίσει. Θα ‘χει κερδίσει ήδη όλη η Ευρώπη και θα το γιορτάζει. Θα ‘χουμε κερδίσει όλοι μαζί!