Το ραδιόφωνο είναι η μεγάλη αγάπη κάθε ανθρώπου που χρειάστηκε παρέα στο αυτοκίνητο, που χρειάστηκε παρέα σε σπίτι χωρίς τηλεόραση και ίντερνετ, μα πάνω απ’ όλα το ραδιόφωνο είναι η μεγάλη αγάπη κάθε ανθρώπου που χρειάστηκε παρέα ζεστή, ντόμπρα και τίμια. Κι αν είσαι οπαδός και φίλαθλος, πρώτο απ’ όλα το αθλητικό ραδιόφωνο!

Είναι αλήθεια πως στο ελληνικό αθλητικό ραδιόφωνο μπορείς να βρεις ανθρώπους με ουσία, με δομημένο και σωστό λόγο, καλούς αναλυτές και πραγματικά σπουδαίους δημοσιογράφους. Μπορείς βέβαια να βρεις και… απ’ τους άλλους! Μα πάνω απ’ όλα, αυτό που στ’ αλήθεια ξεχωρίζεις αν είσαι σταθερός ακροατής, δεν είναι οι δημοσιογράφοι. Είναι οι… ακροατές! Γιατί αν οι ακροατές που παίρνουνε τηλέφωνο έχουν όρεξη, ε, οι δημοσιογράφοι κάνουν άκρη μόνοι τους!

Πάρε δω λοιπόν, 5 χαρακτηριστικές περιπτώσεις ακροατών που τα σάρωσαν όλα. Που όχι μόνο έκλεψαν την παράσταση, αλλά (ειδικά ο πρώτος, εδώ από κάτω) έχτισαν κοινό που τους θέλει με δική τους εκπομπή! Και πώς αλλιώς;

Ο τυφώνας Αναστάσης!

Αν έτυχε ν’ ακούσεις μια μέρα αθλητικό ραδιόφωνο, μπορεί και να τον πέτυχες. Αν ακούς μια στο τόσο αθλητικό ραδιόφωνο, σίγουρα τον πέτυχες. Κι αν είσαι τακτικός ακροατής, τότε τον ξέρεις απ’ την καλή, τον ξέρεις απ’ την ανάποδη και κάθε τόσο τον απολαμβάνεις. Είναι ο Αναστάσης! Ο επικότερος ακροατής στα ελληνικά FM.

Μέγας καθηγητής, διδάσκαλος και μπασκετικός αναλυτής, ο Αναστάσης είναι η χαρά σου κι ο εθισμός κάθε φορά που ο Παναθηναϊκός (ή η εθνική Ελλάδος) χάνει στους αγώνες της Ευρωλίγκας. Φταίει η φωνή; Φταίει ο ρυθμός; Πάνω απ’ όλα φταίνε τα: “εγώ έχω δίκιο”, “ο,τι λέω βγαίνει”, “στη θέση τη δικιά σας, έπρεπε να ‘μαι γω”! Αν υπάρχει τυφώνας ακροατής στα ελληνικά ραδιοκύματα, αυτός είναι ένας και γιορτάζει το Πάσχα. Λαϊκή απαίτηση: Τρίωρη καθημερινή εκπομπή – μονόλογο στον Αναστάση, χθες! Ανάσταση!

Η “παντόφλα” της Μάνας του ακροατή!

Βραδάκι, εκπομπούλα, παίρνει τηλέφωνο ο άνθρωπος ν’ αγγίξει τα 2 λεπτά δημοσιότητας που του αναλογούν και να βάλει το μαράζι του για την ομάδα, αλλά λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο. Ε, πολύ φαντασία δεν θέλει: όταν μένεις ακόμα με τη μάνα σου, (δεν θα κρίνω, αλλά) ξενοδόχος είναι η μάνα σου! Κι έτσι, η μάνα έχασε τον ύπνο της μα έκλεψε όλη τη δημοσιότητα: “ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΑΥΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ; Να μιλήσεις αύριο! Η ώρα είναι δύο, θέλω να κοιμηθώ…“. Και δίκιο έχετε, κυρία μου.

Ο έξαλλος μουσικόφιλος!

Στα κάγκελα! Σου λέει: “Όπα ρε σεις λίγο, όλο για μπάλα λέτε και για μπάσκετ. Εμένα ο γιος μου παίζει μπουζούκι, σου λέει, τρίχορδο. Δεν ασχολείται με μπάλα. Κι εγώ έχω σπίτι μου δικιά μου μουσική, έχω δίσκους βινυλίου, δεν θέλω μουσική στο ραδιόφωνο. Αλλά κι εσείς όλο μπάλα βάζετε, μπάλα-μπάσκετ-βόλλεϋ και τσόντα η χώρα. Όλο τέτοια λέτε αλλά ντάξει, εργαζόμενοι είστε, για το μεροκάματο. Στους από πάνω σας πρέπει να τα πω…“. Πού πήρε τηλέφωνο; Στην Ερα… ΣΠΟΡ! Υπέροχος.

Ο (Μέγας) Αλέξανδρος από την Κω!

Σου λέει εγώ είμαι ΠΑΟΚ και δεν μ’ αφήνει ο Ολυμπιακός να πάρω πρωτάθλημα. Όμως αυτό δεν είναι το σημαντικό. Γιατί μετά αρχίζει να σου λέει ο τεράστιος για την ασπρόμαυρη και ερυθρόλευκη Κω, για τα γελάδια του γείτονα που τις αρμέγει και τις αλλάζει μέρος, και καλεί κόσμο για καφεδάκι στο περίφημο καφέ-βενζινάδικο “Ήλιος”. Το έχει βάζελος, για να ξέρετε…

Υ.Γ. Α! Μην ξεχάσουμε, δεν πίνει χασίσι – μόνο κρασάκι, κι ο Σούμποτιτς ήταν πολύ καλός παίκτης! Να τα λέμε κι αυτά…

Ο Χρηστάρας ο Βοηθός Προπατζή!

​Ο Χρήσταρος δεν φταίει. Δεν πήρε. Τον πήραν οι απαράδεκτοι και του ζητούσανε να ρίξει αγώνες σε δελτίο. Ποιες ομάδες του ζήτησαν να παίξει; Απολαύστε τον!