Ο Ολυμπιακός πήρε διαζύγιο μ’ έναν απ’ τους πιο μεγάλους προπονητές της Ευρώπης. Ο Ολυμπιακός έχει υποχρέωση προς το όνομά του αλλά και το ίδιο το μέγεθος του προπονητή που άφησε, να βρει έναν εξίσου σπουδαίο κόουτς για την ομάδα του. Πάει πουθενά ο νους σου; Ναι, Ολυμπιακός, πρωταθλητής, το μεγάλο λάθος της ομάδας το 2014, η καλύτερη λύση για το κόκκινο αύριο ακούει στ’ όνομα Γιώργος Μπαρτζώκας!

Ο Μπαρτζώκας λοιπόν είναι η μεγάλη ευχή κι ελπίδα του Πειραιά (άλλο που ζόρικα τον βλέπω να τ’ αποφασίζει), είναι όμως η καλύτερη λύση; Ναι, είναι, αν σκεφτείς μόνο “μέσα στο κουτί”. Επειδή όμως εμείς εδώ κοιτάμε και σκεφτόμαστε απ’ έξω, πάρε 7 περιπτώσεις προπονητών που είναι πολύ καλύτερες λύσεις από κάθε προπονητή του ευρωπαϊκού μπάσκετ σήμερα.

1. Τάκης Λεμονής

Τι πάει να πει “δεν ξέρει μπάσκετ”; Τι πάει να πει θα παίζει άμυνα με τεχνικό οφσάιντ και θα σπάει τα σκριν με τζαρτζάρισμα; Ρε, ξεκόλλα ρε, για τον Τάκη μιλάμε! Ο Λεμονής δεν είναι προπονητής ποδοσφαίρου. Ο Λεμονής είναι ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ προπονητής του Ολυμπιακού. Και στο μπάσκετ, και στο βόλεϊ, και στο πόλο… και στο τάβλι άμα θέλουν κόουτς τα κόκκινα, παίρνεις τον Τάκη για εξάπορτο. Για κάθε ερυθρόλευκη κλασική περίπτωση βλάβης, η επόμενη μέρα ΠΡΕΠΕΙ να λέει: Welcome, sir Takis!

2. Βαγγέλης Ιωάννου

Αν με Μπαρτζώκα ξέρεις ότι τ’ αριστερά λέι απ θα μπαίνουν βροχή, με το Βαγγέλη δεν θα χάνεις ούτε μισό μακρινό ριμπάουντ. Τα κοντινά, ας τα πάρουν! Κι έπειτα, προπονητής με τσαγανό, θα φωνάξει, θα παθιάσει, θα φωνάξει, θα ενθουσιάσει, θα φωνάξει, θα φωνάξει, θα φωνάξει… Ως και προσευχές θα φωνάζει αφού, ποιος Κωστένογλου και ποιος Άγγελος Αναστασιάδης; Με το Βαγγέλη στον πάγκο, ο Ολυμπιακός θα ‘ναι η αγαπημένη ομάδα του Θεού. Σκέψου το τάιμ άουτ: “Η μπάλα στον Εν Τούτω Νίκα, αριστερό σκριν απ’ τον Άγιο Γεώργιο, Πάντερ Ημών στη γωνία για τρίποντο. Πάσα – πάσα – σουτ και: Ποιοοοος, ποιοοοος, ο Σπανούλης, ο Θεόοος!“. Άχαστο σύστημα. Σταυρός. Αμήν.

3. ΝωντΑλέξανδρος ΚακαλοΘεοτοκάτος (aka Γιάννης Μπέζος)

Ο πιο γάβρος ηθοποιός της ελληνικής τηλεόρασης, έχει αποδείξει ότι “μυρίζεται” μπασκετάκι κι έχει μαζί του το πιο έμπειρο επιτελείο. Έχουμε και λέμε: Καράφλα “θέλουμε αντίπαλο” για βοηθό προπονητή. Δήμο Πλαπούτα υπεύθυνο τύπου. Καραβανέα γυμναστή. Χλαπάτσα να φροντίζει τη διαιτησία. Ο ΚακαλοΘεοτοκάτος έχει μάθει κοουτσάρισμα πλάι στο δάσκαλο Κοκολάκη, ξέρει να βρίσκει άγνωστα διαμάντια στην αγορά (βλέπε Μιχαήλ Τζόρνταν Κακαλίδη!), έχει στυλ “ίδιος ο Μουλαομέροβιτς”, και κάτι γατάκια ΦενεροΤΣΣΚάδες και ΡεαλοΜπαρτσελόνες τα ‘χει για πρωινό. Ρώτα να μάθεις Ομπράντοβιτς τι πάθανε οι “Μαυροσκούφηδες”, και ξεκίνα να τρέμεις… Ερχόμαστε!

4. Γιώργος Βασιλακόπουλος

Τι είπες; Ασ’ τα “εχθρός” και τα “κόκκινο πανί” (στο κάτω-κάτω, τι να ‘ταν το πανί, πράσινο;). Αυτά τα οπαδικά είναι για τον κόσμο. Εδώ μιλάμε επαγγελματικά. Ψάχνεις προπονητή με εμπειρία; Ο άνθρωπος έχει 300 χρόνια στο μπάσκετ. Θες προπονητή να σε γυρίσει και πίσω στην Α1; Με προεδρικό διάταγμα σ’ ανεβάζει και σου δίνει και μια κούπα δώρο. Θες και προπονητή να κοουτσάρει; Είσαι άσχετος! Τα ‘χει πει ο Γιώργης: “Το μπάσκετ το παίζουν οι παίκτες”. Η εθνική που έχει προπονητή δηλαδή, τι κατάλαβε;

5. Τάκης Τσουκαλάς (και Άκης)

Το βιογραφικό του τα λέει όλα! Και στο κομμάτι του μπάσκετ λέει:

  • Υπάρχει σε τηλεοπτικά πλάνα ΚΑΘΕ συμμετοχής του Ολυμπιακού στο Final 4!
  • Έχει τις σωστές ατάκες για τις συνεντεύξεις τύπου.
  • Όχι απλώς γνωρίζει αλλά ΔΙΔΑΣΚΕΙ το άθλημα, όπως μπορείς να δεις κι εδώ από κάτω:

6. Νικόλας Αλέφαντος

-Έλα τώρα, μάθε μπαλίτσα απ’ τον άρχοντα τώρα…
-Μπάσκετ είναι, κόουτς!
-Ναι, πες το κι έτσι. Λοιπόν εγκλήματα έκανε ο κύριος Μπαλτ, θα ‘ρθει τώρα ο Αλέφαντος να τα μαζέψει. Ρε η ομάδα θέλει παίκτες. Καλούς παίκτες, παλίκαρους. Πάρε Σπανούλη: καλός, κοντός, μπουκαδόρος, απ’ τον καμπινέ του στο πετάει το τρίποντο! Πάρε Πρίντεζη: τιτάνας, ψηλός, γρήγορος, πεταχτάρης. Τέτοιους θες!Να ‘ρθει ο πρόεδρος, ο Αγγελόπουλος ο ήρωας, που είναι μεγάλος σα Μαρινάκης και σαν Κόκκαλης, να πει: “Νίκο, πάρε ένα σέντερ φορ καλό, ψηλό στην περιοχή. Πάρε ένα πασαδόρο να ‘χει σαραντάρα μπαλιά… Πάρε έναν Ιμπαγάσα, ένα Τζόρτζεβιτς…“. Φέρε μου εμένα Μήτρογλου να σηκώσουμε Τσάμπιονς Λιγκ!
-Μήτογλου εννοείς, κόουτς. Είναι στον Παναθηναϊκό.
-Ρε, ποιο Μήτογλου ρε; Μήτρογλου με “ρ”, τα “ρο του έρωτα”, ποιητής, εραστής, να σου κάνει τέσσερα γκολάκια ερωτικά απ’ το τρίποντο και ταύλα ο Λιάτσος αυτός απ’ τη Ρεάλ!
-Ο Λάσο.
-Πες τον κι έτσι! Ασ’ τη γραμματική και μάθε λίγη μπαλίτσα απ’ τον Αλέφαντο…

7. Θρυλέων

Μια ζωή στα γήπεδα, έχει θητεύσει δίπλα στους καλύτερους. Μ’ αυτόν στον πάγκο, η ομάδα θα βρυχάται και θα δαγκώνει. Λιόντα, όρμα τους!