Αν υπάρχει κάτι πιο εθιστικό, μετά τα χάριμπο με κο(κ)ακόλα, εκείνα τα φουσκάκια που τυλίγουν τα δώρα (να με σχωράτε αλλά δεν έχω ιδέα για το πώς λέγονται) και την παγωμένη πίτσα που τρως για πρωϊνό, τότε αυτή σίγουρα είναι η “Μαρμίτα” ρε διάολε! Και δεν νομίζω ότι εν έτει 2018 χρειάζεται να κάτσω και να σου εξηγήσω για το ποια είναι η “Μαρμίτα” και για το τι χαρές μας έχει προσφέρει από την πρώτη κιόλας μέρα που έκανε της εμφάνισή της στους τηλεοπτικούς μας δέκτες. Έτσι δεν είναι;

Απλά φίλη Προβοκατόρισσα και φίλε Προβοκάτορα, ήθελα εδώ και καιρό να σου απαριθμήσω τους 7 λόγους για τους οποίους την θεωρώ την πιο ΚΑΛΤ, αλλά και την πιο γαμάτη αθλητική εκπομπή του πλανήτη, όμως δεν έβρισκα το σωστό timing. Τώρα το βρήκα, μιας και το ποδόσφαιρο της Θεσσαλονίκης αρχίζει και ξαναπαίρνει τα “πάνω” του, επομένως αυτή είναι η κατάλληλη ώρα για να αποθεώσω λιγάκι τον Μπουγάτσα, τον Τρέγια, τον Ασλαμά, τον Ραπτό και τ’ άλλα παιδιά…

Το λοιπόν. 

1. Οι άκυρες με το άθλημα, αλλά υπέροχες συζητήσεις για ό,τι να ‘ναι.

Μπορεί η πλειοψηφία των συζητήσεων να ‘χουν να κάνουν με την μπάλα, και όταν λέμε μπάλα εννοούμε το φουτμπόλ, ωστόσο στην Μαρμίτα συχνά πυκνά η κουβέντα ξεφεύγει απ’ το φουτμπόλ. Και όταν ξεφεύγει τα μυαλά μας καίγονται και τα στομάχια μας πονάνε. Ειδικά όταν βλέπεις τέτοιες καλτ φιγούρες να σφάζονται για την πιο ωραία γυναίκα της Ελλάδας… 


2. Οι οπαδοί που παίρνουν το ρόλο δημοσιογράφου.

Έλα, οφείλεις να το παραδεχθείς. Ό,τι ομάδα και να υποστηρίζεις, δεν γίνεται να μην γουστάρεις τη φάση που σκάνε οπαδοί στο πάνελ της “Μαρμίτας” με τα μπλουζάκια τους τα συνδεσμιτικά, τα υπέροχά τους καγκουρογυαλιά και τις εξωπραγματικές λαλιές τους και παίρνουν ρόλο αθλητικού δημοσιογράφου. Για κάτι τέτοιες σουρεάλ στιγμές ζούμε όλοι οι ποδοσφαιρόφιλοι ρε φίλε.


3. “Τα μηνύματα, αχ αυτά τα μηνύματα…”

Για την ανθολογία SMS στην καλύτερη εκπομπή λόγου και ποίησης τα ‘χαμε πει και παλιότερα, αλλά έλα όμως που όσα σκρίν σοτς και να κρατήσουμε ποτέ δεν θα ‘ναι αρκετά για να δημιουργήσουμε ένα άρθρο με ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΦΡΙΚΑ μηνύματα που ‘χουν εμφανιστεί μπροστά στην οθόνη μας.  


4. Οι σπόντες που πετάει ο Ραπτόπουλος για να τσιτώσει Παοκτζήδες και Αρειανούς.

Θυμάσαι στα σχολικά σου χρόνια τον κλασικό συμμαθητή που είχες, που όταν γινόταν μανούρα εκείνος δεν έπαιρνε ποτέ θέση και το μόνο που έκανε ήταν να τσιτώνεικαι τις δύο πλευρές με φράσεις όπως “ωωω τα μισά” ή “ωωω τι σου ‘πε για τη μάνα σου” κουλουπού κουλουπού; Σίγουρα θα τον θυμάσαι. Δεν ξεχνιούνται τέτοιοι τύποι. Ε, να λοιπόν, κάτι τέτοια κάνει και ο Ραπτό, δημιουργώντας τις πιο (υπερ)γραφικές κόντρες, με τον ίδιο να κάθεται στη μέση να κάνει τον διαιτητή και να το απολαμβάνει.


5. Το “θρυλικό” μέλι στην καράφλα, το ντου κι άλλα παρόμοια και εξαιρετικά σκηνικάκια.

Προσωπικά, το βίντεο με το μέλι στην καράφλα του Ραπτόπουλου όσες φορές και να το δω θα γελάσω το ίδιο. Δεν θα στο κρύψω. Και όχι τόσο επειδή το αποτέλεσμα που μου έφερε στο μυαλό μου τον γλυκούλη γουίνι-δε-που, αλλά επειδή ο ΘΕΟΣ το έκανε για να περιγράψει την δύσκολη κατάσταση που ‘χε ο Άρης στα διοικητικά του τα τελευταία χρόνια. Όπως επίσης, δεν γίνεται να ξεχάσω και το ντου στην εκπομπή, όπου ο ίδιος ο παρουσιαστής σηκώθηκε να τις “παίξει” με τον εξοργισμένο οπαδό που εισέβαλλε στο στούντιο. Ω, ναι. Θα ξεχνούσα και το κορυφαίο και πρόσφατο σκηνικό όπου ένας τύπος το “σκασε” στην κυριολεξία μέσα στην εκπομπή. Να γυρίζει. Προχωράμε.


6. Οι εκρήξεις στο πάνελ.

Από το έξαλλο “βλακεία λεν μην απαντήσω” (ή κάπως έτσι τέλος πάντων) του Μπουγάτσα μέχρι τους τσακωμούς 50αρη Αρειανού με 20χρονο Παοκτζή για κάτι επεισόδια στην Κατερίνη, είναι όλα ένα κι ένα φίλτατε. Τι να σου πρωτολέω. Μπες στο γιουτιούμπ και δώσε βάση στους ιστορικούς διαλόγους. Όνειρο.

https://www.youtube.com/watch?v=OlhlbquZB54


7. Τα αφιλτράριστα μπινελίκια.

Εκεί που οι άλλοι βλέπουν (αλλά και βάζουν) συνεχόμενα “μπιπ” στα καντήλια των τηλεθεατών, η “Μαρμίτα” βλέπει αντίθετες απόψεις, γι’ αυτό και ό,τι υβριστικό μήνυμα πρώτα ανεβαίνει στους δέκτες μας κι έπειτα φιλτράρεται-σχολιάζεται από τους καλεσμένους της “Μαρμίτας”.