Δεν έχει περάσει καλά καλά μια εβδομάδα απ’ το παιχνίδι με τη Λίβερπουλ, τότε που ο Ζοζέ άλλαξε τα ball boys γιατί δεν ήταν ικανοποιημένος από την παρουσία τους. Κι όμως, το έκανε κι αυτό ο τύπος.

Όχι, δεν είναι ο Αλέφαντος της Ευρώπης, αν και του φέρνει λιγουλάκι επειδή τα χώνει σε διαιτητές, κρατάει “βεντέτες” με παίκτες (Γρηγόρη αλλαγή) και συχνά πυκνά κλωτσάει και καμιά μπάλα στον πάγκο. Έτσι, για ν’ αλλάξει το γούρι…

Στον ετήσιο απολογισμό ξεχωρίζουν οι αρχόντοι απ’ τις λινάτσες, εκεί που ο ολίγον τι γραφικός κόουτς που ακούει στο όνομα Ζοζέ Μουρίνιο ή Special One, βγαίνει νικητής και κερδίζει τον σεβασμό από haters -και μη-. Γιατί; Επειδή είναι ένας απ’ τους καλύτερους. Ίσως και ο κορυφαίος. Και σήμερα έχει γενέθλια, γίνεται 54. Ε, και πρέπει να του ευχηθούμε.

Γιατί;

Επειδή δεν κώλωσε και τα έβαλε με σούπερ σταρ
Θέλεις την περίπτωση του αρχηγού Κασίγιας, θέλεις όταν δεν έδινε χρόνο συμμετοχής στον Κακά, ή όταν είχε τον Μάτα για να ξεσκονίζει τον πάγκο; Ο Ζοζέ πάντα έχει τα κότσια και τα βάζει με αυτούς που δεν ταιριάζουν στη φιλοσοφία του (Ναι, είναι και φιλόσοφος!). Ακόμα κι αν ξέρει ότι ο κόσμος θα τον γιουχάρει, όπως στην περίπτωση Κασίγιας που όλο το γήπεδο είχε πέσει να τον κατασπαράξει.

“Δεν είμαι ο καλύτερος στον κόσμο αλλά νομίζω ότι δεν υπάρχει κάποιος καλύτερος από μένα”.

Επειδή τρολλάρει τους δημοσιογράφους
Η αλήθεια είναι οτι δεν τους γουστάρει και δεν τον γουστάρουν. Καθαρά και ξάστερα. Έχει αποχωρήσει κάμποσες φορές από συνεντεύξεις τύπου, έχει δηλώσει μπροστά σε δημ/φο ότι “Μιλάω μαζί σας επειδή είμαι υποχρεωμένος” και πρόσφατα έκανε αυτό το ΕΠΟΣ σ’ άλλη μια αριστουργηματική συνέντευξη τύπου!


Επειδή δεν ντράπηκε ποτέ για το “παρκάρισμα του λεωφορείου”
Αν θες να δεις πρώτα απ’ όλα θέαμα και μετά αποτέλεσμα, τότε σίγουρα δεν θα παρακολουθήσεις παιχνίδι με το Ζοζέ στον πάγκο. Παίζει πάντα αντιποδόσφαιρο και πλέον είναι αποδεκτό από όλους. Αλλά εκείνος καμαρώνει γι’ αυτό. ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ! Θυμηθείτε λίγο τις κούπες της Τσέλσι και το τσουλού που σήκωσε η Ίντερ το ’10 και θα έρθετε στα λόγια μας…

 
Επειδή οι αντιδράσεις του είναι οσκαρικές
Χειραψίες που ακύρωσε, “ιπτάμενα μπουκάλια”, γκρίνια σε διαιτητές και γκριμάτσες έπειτα από κάθε νίκη ή ήττα. Καλύτερα από κάθε ήττα, εδώ που τα λέμε.
 


Επειδή έχει μια ατάκα για κάθε περίσταση
Πραγματικά, είναι τόσες πολλές ρε διάολε, που δεν μπορούν να αποτυπωθούν μέσα σε λίγες αράδες λέξεων. Μιλάμε, ουσιαστικά, για τον τύπο που όταν μεταπήδησε από την Τσέλσι για την Ίντερ το πρώτο πράγμα που δήλωσε είναι “Εγώ δεν είμαι ηλίθιος“. Ε, ναι. Και που ‘σαι ακόμα…

Αγαπώ το ποδόσφαιρο, αγαπώ να προπονώ και πιθανότατα θα είμαι στους πάγκους και μετά τα 70 μου χρόνια. Είμαι μόλις στο ξεκίνημα της καριέρας μου“.

Κι επειδή τον έχει χαρακτηρίσει δάσκαλο μέχρι και ο Θεός
Όχι ο Αργεντίνος, αλλά ο Βραζιλιάνος…

 

Grande professor Mourinho!! Mestre, motivador, tático e amigo!! Entende muito de futebol e uma excelente pessoa!! Muito bom te encontrar e bater esse papo contigo!

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Ronaldo de Assis Moreira (@ronaldinhooficial) στις


Έι χέιτερς, πιστεύατε μια στο εκατομμύριο ότι θα κράζαμε τον Ζοζέ; Τον Ζοζέ;

ΝΑ ΤΑ ΧΙΛΙΑΣΕΙΣ ΚΟΟΥΤΣ! heart