Όσο περίεργο κι αν σου φαίνεται, το κοινό του τένις είναι αρκετά μεγάλο στη χώρα μας. Και αν το στερεότυπο θέλει αυτό να είναι το άθλημα των πλουσίων, η πραγματικότητα το διαψεύδει πανηγυρικά αφού άνθρωποι όλων κοινωνικών στρωμάτων ασχολούνται με το άθλημα. Δεν ξέρω αν τα προηγούμενα χρόνια η αγάπη για το τένις ήταν τόσο έκδηλη ή αν φανερώθηκε τώρα με τα social media, αλλά είναι πλέον ξεκάθαρο πως το άθλημα κάνει μεγάλο γκελ στους έλληνες

Γι’ αυτό ίσως ευθύνεται το εκπληκτικό θέαμα που μας έχει προσφέρει η σύγχρονη ιερή τριάδα Φέντερερ – Ναδάλ – Τζόκοβιτς. Σήμερα την τιμητική του την έχει ο Ισπανός της παρέας.

Ο Ράφα Ναδάλ σήμερα κλείνει τα 30 και εμείς ως θαυμαστές κάθε υπεράνθρωπου αθλητή, του δίνουμε το ρισπέκτ και αναρωτιόμαστε: “Ποιος είναι τελικά ο Ράφα Ναδάλ;”

Ο Ράφα είναι ένα παλικαράκι από τη Μαγιόρκα που στα 30 του έχει κατακτήσει 69 τίτλους στο μονό και άλλους 9 στο διπλό. Έχει κερδίσει και τα 4 μεγάλα Grand Slam ενώ χαρακτηρίζεται δικαίως ως “ο βασιλιάς του χώματος” αφού ο άνθρωπος έχει σηκώσει στον ουρανό του Παρισιού 9 φορές το τρόπαιο του Roland Garros ενώ έχει και το απίστευτο ρεκόρ των 81 συνεχόμενων νικών σε χωμάτινη επιφάνεια. Κανένας δεν το έχει ξεπεράσει και μάλλον θα δυσκολευτεί αρκετά κάποιος για να τα καταφέρει.

Αν μπορούσαμε να τον περιγράψουμε με λίγες λέξεις και λίγες εικόνες, θα ήταν οι ακόλουθες…

Γενικά έχει ωραίο κορμί…

 

Και γι’ αυτό έχει δεχτεί πρόταση πρόταση γάμου κατά τη διάρκεια ενός παλαιότερου αγώνα.

https://www.youtube.com/watch?v=3fuB7J60jjc
 
Έχει μακράν το πιο εντυπωσιακό slide στο σύγχρονο τένις.
 
 
Πολύ δυνατό αριστερό χέρι αν και γράφει με το δέξι.

 

Ενώ η τεχνική του είναι αδιαμφισβήτητη. 

Τα υπόλοιπα στο βίντεο που φτιάξαμε για πάρτη του…