Το Σάββατο έχουμε ντέρμπι. Το Σάββατο έχουμε ΤΟ ντέρμπι. Ποιος το χέζει το κλάσικο της Ισπανίας Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός κονταροχτυπιούνται σε ένα παιχνίδι γοήτρου. Γαυροβάζελοι όλης της γης ζουν και αναπνέουν γι’ αυτά τα ματς και κάθε χρόνο επιφυλάσσουν όλο και πιο θερμή υποδοχή στους φιλοξενούμενους. 

Όπως είναι λογικό όμως σε κάθε ντέρμπι, τα νεύρα όλων είναι τεντωμένα και η ατμόσφαιρα ηλεκτρισμένη (πόσα κλισέ χωρούν στο ποδόσφαιρο διάολε;), οπότε ο διαιτητής εκ των πραγμάτων έχει αρκετή δουλειά. Αναλογιζόμενοι το πρόσφατο παρελθόν, αλλά και τις συνεχείς διαμαρτυρίες των αιωνίων για τους διαιτητές, συμπεραίνουμε πως κανένας δεν έχει καταφέρει να τους κάνει όλους να κάθονται σούζα μπροστά του.

Το Provocateur όμως, γι’ αυτά ζει. Αναλαμβάνοντας την ευθύνη των προτάσεων μας, παρουσιάζουμε τους 5 καταλληλότερους για διαιτητές του ντέρμπι. Σύσσωμη η ομάδα των Προβοκατόρων κατέληξε σε αυτούς έπειτα από εξαντλητική επιχειρηματολογία και αμέτρητα crash test. Ο λόγος που επιλέχθηκαν οι συγκεκριμένοι έναντι των συνυποφηφίων τους, είναι πως έχουν δείξει και στο παρελθόν ότι ξέρουν να κατευνάζουν τα πνεύματα και να πετυχαίνουν το σκοπό τους. Ας ελπίσουμε να κάνουν το ίδιο και στη Λεωφόρο. 

Τα 5 κοράκια είναι:

 

1. Γιώργος Δαραβίγκας

Μπαίνουμε κατευθείαν στα βαθιά με τον υποτακτικό του Άρχοντα της Ελληνικής δημοσιογραφίας. Ο Γυαλιστερός Γιώργος είναι μακράν η πιο σίγουρη επιλογή για τη θέση. Άνθρωπος που έχει αντέξει τόσα χρόνια να ακούει μπινελίκια από παρουσιαστή που τον καλεί στην εκπομπή του, θα πάει στο γήπεδο και θα νομίζει ότι βρίσκεται σε εκκλησία. Ούτε ΜΑΤ, ούτε χούλιγκαν μπορούν να τρομάξουν τον Δαραβίγκα. Σαν να φοβάται ο Σταλόνε τις κατσαρίδες. Ε δε γίνονται αυτά!

2. Μιχάλης Ζαμπίδης

Μάλλον εδώ δε χρειάζεται να πούμε πολλά. Το αριστερό του κροσέ θα βάλει σε σκέψεις όποιον άμπαλο τολμήσει να του ζητήσει πέναλτι. Κι αν κάποιος από την εξέδρα νομίζει ότι έχει τα αρχίδια κότσια να βρίσει το διαιτητή, τότε ίσως να τον συγκρατήσουν οι υπόλοιποι που δε θα έχουν καμία όρεξη να μαζεύουν τα δόντια του.

3. Κωστής Μαραβέγιας

Η δύναμη της αγάπης κερδίζει τα πάντα και είναι πολύ πιο αποδοτική από κάθε τάκλιν του Σιόβα ή του Ταυλαρίδη. Η κίτρινη κάρτα δεν είναι μαγκιά, είναι αυτοταπείνωση και αυτό πρέπει να το βάλουν καλά στο μυαλό τους οι ποδοσφαιριστές. Οι οπαδοί μπορούν να στηρίξουν την ομάδα τους χωρίς να χρησιμοποιούν κακές λεξούλες και χωρίς να καπνίζουν γιατί: “ο μάι γκοτ πχια, τι φταίνε οι υπόλοιποι;”. Την ίδια στιγμή οι χιπστεράδες των δύο ομάδων με τα μαλλιά και τα tattoo, θα πλέκουν πουλόβερ για τα δοκάρια. Με πρωτοβουλία του διαιτητή Μαραβέγια θα τιμηθούν στο ημίχρονο οι Atenistas και ο Γιώργος Αμυράς για την προσφορά τους στο καθάρισμα τσίχλας πεζοδρομίου.

4. Αλέξης Τσίπρας

Ο Χάρι Χουντίνι της πολιτικής έχει καταφέρει τα πάντα. Εκλέχθηκε ως αντμνημονιακός, επανεκλέχθηκε ως μνημονιακός και θα κολλήσει σε ένα διαιτητιλίκι; Ο άρχων του αγώνα έχει την ικανότητα να παίρνει τον κόσμο με το μέρος του και το έχει αποδείξει πολλές φορές. Η αλήθεια είναι πως θα έχει ένα θεματάκι σε περίπτωση που χρειαστεί να σφυρίξει πέναλτι. Για φτιάξε την εικόνα στο μυαλό σου… Πέφτει ο Μπεργκ, και ο Τσίπρας σφυρίζει πέναλτι. Ο επόπτης του ζητά να μην το δώσει. Εκείνος το σκέφτεται, το δίνει, διώχνει τον επόπτη και φέρνει άλλον στη θέση του. Με νέο επόπτη πια, ο Αλέξης παίρνει πίσω το πέναλτι και ζητάει νέο ορισμό διαιτητή από την ΚΕΔ. Η ΚΕΔ ορίζει πάλι τον Τσίπρα και παραδόξως είναι όλοι χαρούμενοι. Μετά το τέλος του παιχνιδιού που οι οπαδοί θα δουν τη φάση σε ανάλυση Παναγιώτη Βαρούχα, θα καταλάβουν τι έκαναν. Αλλά το ματσάκι θα έχει τελειώσει.

5. Κιμ Γιονγκ Ουν

Ο μεγάλος ηγέτης έχει τον τρόπο του να λύνει τα προβλήματα. Εκτελέσεις, διώγμοι Χρησιμοποιώντας τη δύναμη της πειθούς του, θα εξηγεί με ηρεμία στους παίκτες το σκεπτικό της απόφασής του και σε περίπτωση που κάποιος επιμένει να διαφωνεί, θα στέλνεται για ψυχαγωγία στα νεόδμητα γκούλαγκ της Βόρειας Κορέας. Οι οπαδοί θα είναι υποχρωμένοι να χειροκροτούν κάθε απόφαση του άρχοντα του αγώνα καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα σφραγίζονται με ηλεκτροκόλληση οι ήδη κλειδωμένες θύρες. Κι αν θέλει κάποιος παράγοντας ας τον προσεγγίσει για δωροδοκία. Δεν νομίζω…

Ο ΛΟΓΟΣ ΣΕ ΣΕΝΑ