Πρώτα ήταν τα ποδήλατα. Μετά το Brunch τα πρωινά της Κυριακής. Και τώρα, διανύουμε την εποχή που πρέπει να «ντυθείς» μαραθωνοδρόμος. Κι όλα αυτά για να μένεις πάντα επίκαιρος με τα σόσιαλ μίντια και το μπούγιο που δημιουργείται με επίκεντρο την εξαντλητική αυτή διαδικασία. Αλλά για να είμαστε δίκαιοι, εκτός από τους “μαραθωνοδρόμους της μιας χρήσεως”, οι οποίοι δεν φαίνεται να έχουν πιάσει το νόημα του συγκεκριμένου αγωνίσματος, υπάρχουν και οι τρου φανς, οι ορίτζιναλ του είδους, εκείνοι που αγαπούν το τρέξιμο και γενικά το ζουν αληθινά από το πρώτο μέχρι το τελευταίο χιλιόμετρο.

Αυτήν την εβδομάδα λοιπόν, και με αφορμή τη διεξαγωγή του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας την Κυριακή 8 Νοεμβρίου, λέμε να πιάσουμε στο στόμα μας και τους μεν και τους δε και να τους “τρέξουμε” μέσα από το πληκτρολόγιό μας!

Τι είδους τυπάκια είναι αυτά που θα πετύχουμε ΚΑΙ φέτος στους αθηναϊκούς δρόμους;

Έχουμε και λέμε…

Το engagement δεν πρέπει να πέφτει ποτέ. Έχει βάλει ημερήσιο στόχο σε likes, τα οποία παίρνουν φωτιά αν σκάσει από το πουθενά και κανένα comment. Έχει κάνει segmentation στους φίλους του ανάλογα με το χρόνο και τη συχνότητα αντίδρασης στο κάθε Post. Aυτός ο τύπος θα μπορούσε να  κάνει και 32.432 κωλοτούμπες στον αέρα προκειμένου να αιφνιδιάσει το κοινό του, επομένως η μόδα του μαραθωνίου ήταν εύκολη υπόθεση γι’ αυτόν. Θα τον δεις να τρέχει με selfie stick. Εμείς τον ευχαριστούμε για όλες τις “αδέσποτες” αλλά υπέροχες πόζες που μας έχει τραβήξει κατά καιρούς και τις οποίες μόνο κάποιο drone θα μπορούσε να ανταγωνιστεί. 

Ο Μαραθώνιος γι’ αυτόν δεν είναι τίποτα άλλο από μια γκομενοπαγίδα. Τα πράγματα είναι απλά: “Έχουμε το ίδιο χόμπι, προφανώς και εσύ δεν έχεις τίποτα καλύτερο να κάνεις για να είσαι στο δημοτικό στάδιο του Μαραθώνα, κυριακάτικα στις 9 το πρωί… Δεν πάμε για ένα ποτό μια ώρα αρχύτερα μπας και γλιτώσουμε και κανένα χιλιόμετρο;”

Aυτός που προσπαθεί να βρει κάτι εντυπωσιακό να λέει στις παρέες. Συνηθίζει να ΥΠΕΡ-αναλύει το χρόνο και την απόδοση του από τότε που πρωτοξεκίνησε (προχτές!). Άμεση επίδραση υπάρχει σε όλη την οικογένεια όπου το νέο γίνεται viral. Θείες, γιαγιάδες και μπατζανάκηδες διαδίδουν το νέο παντού. Επιτέλους έχουν κάτι να πουν για τον Γιωργάρα (ποτέ Γιωργάκης… Υπάρχει ψυχικό τραύμα). Eμείς τον ευχαριστούμε γιατί κρατά σε εγρήγορση την αθάνατη Ελληνική Οικογένεια! 

Είναι αυτός που κρύβεται πίσω από το Spetses Marathon, το Navarino Challenge και οτιδήποτε άλλο εκτός Αττικής. Δεν πηγαίνει για την εκδρομή αλλά για τις καλές γνωριμίες που (πιστεύει ότι) θα κάνει εκεί. Μη μπερδεύεστε, δεν έχει καμία σχέση με τον Πέφτουλα. Εδώ μιλάμε, απλώς, για έναν πολύ κοινωνικό τύπο που ψάχνει αφορμή για να πάρει αεροπλάνο, τρένο ή βαπόρι και να ξεφύγει από τη ρουτίνα της Αθήνας. 

Είναι ο τύπος που ψάχνει πάντα έναν άπιαστο στόχο (ή μαλλον μας τον παρουσιάζει ως άπιαστο) και ζαλίζει όσους βρεθούμε στο δρόμο του μέχρι να τον πετύχει (θαυμασμός, χειροκροτήματα, χαμός). Συνήθως γίνεται ψυχαναγκαστικός και στην υπόλοιπη ζωή του αναγκάζοντας φίλους και γνωστούς να πηγαίνουν κρυφά για σουβλάκια και cocktails για να αποφύγουν το κράξιμό του, καθώς και την περιγραφή της ομελέτας με ασπράδια που έφτιαξε το απόγευμα και την οποία συνδύασε με ένα smoothie από αβοκάντο, λιναρόσπορο και something-Berries. Αν είσαι αυτός, μη μασάς τα λέμε από τις τύψεις μας που δε μπορούμε να πάμε στο γυμναστήριο ούτε για εγγραφή. 

Συνήθως είναι ο πιο χαμογελαστός τύπος σε μια παρέα και αυτός που δε θα φέρει ποτέ αντίρρηση για το πού θα πάμε, πού θα φάμε και τι θα πιούμε. Είναι «μέσα» σε όλα αρκεί να μη χαλάσει η παρέα. Αν λοιπόν αυτόν τον καιρό έχει βρεθεί σε παρέα η οποία αποφάσισε να ξεκινήσει το νέο trend της εποχής, θα πει απλά «ΜΕΣΑ» και θα τρέξει να προμηθευτεί όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό στο 20ο (όσες και οι παρέες που έχει γνωρίσει στη ζωή του) καινούργιο του χόμπι.

Κλείνουμε με τον πιο αδικημένο της παρέας. Εκείνον που έτρεχε μαραθώνιο όταν οι άλλοι αγόραζαν ποδήλατο για να πάνε στο τρέντι Freeday. To αγαπάει το τρεξιματάκι και είναι το μέσο που διάλεξε για να παραμείνει fit. Αυτός λοιπόν, πρέπει να έρθει αντιμέτωπος με το selfie stick του Σοσιαλμιντιάκια, καθώς και με την τύπισσα που βάφετε εκεί όπου αυτός θέλει να δέσει τα κορδόνια του γιατί κάπου εκεί τριγύρω κυκλοφορεί ο Πέφτουλας. Αυτός ο τύπος έχει την υποστήριξή μας και το χειροκρότημά μας! Κουράγιο, Γνήσιε, θα περάσει κι αυτή η μόδα! 

Καλά τρεξίματα σε όλους και καλά κουράγια! Αλήθεια, θα τρέξει την Κυριακή κάποιος από εσάς;