“Η ομάδα δίνει σε κάθε παιχνίδι το 100% των δυνατοτήτων της για να ικανοποιήσει τον καταπληκτικό της κόσμο που αποτελεί τον δωδέκατο παίκτη που του αξίζουν τα καλύτερα”. Έλα προβοκάτορα πες την αλήθεια. Την έχεις ακούσει άπειρες φορές αυτή την πρόταση. Δεν έχει καμία σημασία ποια ομάδα υποστηρίζεις ή ποιο άθλημα παρακολουθείς. Αυτή η πρόταση υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει πάντα για να σου αποδεικνύει πόσο χρήσιμα είναι τα κλισέ για τους ανθρώπους του αθλητισμού.

Αν και η δύναμη των λέξεων είναι τεράστια, η πλειοψηφία των αθλητών και προπονητών, μοιάζουν να έχουν προγραμματιστεί για να προφέρουν πολύ συγκεκριμένες φράσεις που συνήθως δεν έχουν νόημα. Οπαδοί, πρόεδρος, παίκτες, προπονητές, αντίπαλοι είναι κάποιες από τις λέξεις που μαζί με μερικά ρήματα ακόμα αρκούν για να σχηματίσει προτάσεις κάποιος σε μια συνέντευξη τύπου.

Σίγουρα υπάρχουν και κάποιοι που τα καταφέρνουν μια χαρά (ο Οζίλ που βλέπετε από πάνω, δεν είναι ένας από αυτούς). Αυτοί συνήθως είναι οι πολύ επιτυχημένοι που μπορούν να πουν και μια κουβέντα παραπάνω χωρίς να τους παρεξηγήσει κανένας! Γιατί αν πάει ο Κάρι με την κόρη του στη συνέντευξη τύπου, όλα καλά. Αν όμως το έκανε ένας ταπεινός συμπαίκτης του, μάλλον θα τα άκουγε τα μπινελίκια του.

Σκεπτόμενοι όλα αυτά λοιπόν, οι συντελεστές του εξαιρετικού The Kicker αποφάσισαν να μας δείξουν τι ακριβώς συμβαίνει στις συνεντεύξεις τύπου όλων των αθλημάτων, όλων των ομάδων, όλων των χωρών.

Στο βίντεο που θα δείτε από πάνω είναι όλοι εκεί. Ο Σούπερ Σταρ που δίνει λίγη από τη λάμψη του στον άμπαλο συμπαίκτη του, ο προπονητής που τα παίρνει στο κρανίο, ακόμα και η όμορφη δημοσιογράφος που βρίσκεται εκεί για να προσελκύσει τα ανδρικά βλέμματα.

Είναι τόσο καλοί όσο κι ο Μητσικώστας!