Πριν από μερικές μέρες, βάλαμε το δίλημμα “Γκάλης ή Πέτροβιτς”; Η ιστορία του Εurobasket και η εξέλιξή του, «χρωστά» σε όλους το άτυπο ξεκαθάρισμα για δύο από τους μεγαλύτερους όλων των εποχών στην Ευρώπη.
 
Σήμερα όμως, θα πούμε (και θα δούμε) για τον μεγαλύτερο σταρ που γέννησε η Γηραιά Ήπειρος το 1978. Τον Ντιρκ Νοβίτσκι, που χθες δάκρυσε μπροστά σε όλο τον πλανήτη με την κόρνα της λήξης του αγώνα Ισπανία-Γερμανία. Αγώνας που δεν αποκλείεται να ήταν και ο τελευταίος με το εθνόσημο για τον μεγάλο Γερμανό.
Εχουμε και λέμε…
 
– Το πρώτο του άθλημα ήταν το τένις. Ο πατέρας του είχε πει: «Ήμουν προπονητής του και ήταν καλός. Πιστεύαμε ότι θα γίνει ο επόμενος Μπόρις Μπέκερ».
 
– Στο ΝΒΑ δεν προκάλεσε ποτέ, στα 17 χρόνια που έπαιξε στο Ντάλας. Ακόμα κι όταν τον χλεύασαν -για την ασθένειά του κατά τη διάρκεια των τελικών- οι Ντουέιν Γουέιντ και Λεμπρόν Τζέιμς. Στο φινάλε, ο Ντιρκ πανηγύρισε το πρωτάθλημα.
 
– Παίζει σαξόφωνο και όχι μόνο. Έμαθε μόνος του κιθάρα και έχει πει «δεν είμαι και ο Κιθ Ρίτσαρντς». Αγαπημένο του συγκρότημα είναι οι Rolling Stones, όπως ίσως να καταλάβατε.
 
– Ίνδαλμά του από το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ, ο Σκότι Πίπεν κι από τα υπόλοιπα ο Μίκαελ Σουμάχερ.
 
Απολαύστε τον σε δράση…
 
 
https://www.youtube.com/watch?v=cSM6EKxiTD4
 
 
https://www.youtube.com/watch?v=NSTHpOa2p60