Μια ουρολόγος αποκάλυψε τα πέντε πράγματα που κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι που καταστρέφουν τη σεξουαλική τους ζωή. Ναι, καλά το κατάλαβες, το αλκοόλ, η έλλειψη ύπνου και το junk food επηρεάζουν τη σεξουαλική ορμή και διάθεση.

Το πρώτο είναι ο κακός ύπνος – κάτι που οι περισσότεροι γνωρίζουν ότι μπορεί να επηρεάσει τη διάθεσή σου και τα επίπεδα ενέργειας, αλλά δεν συνειδητοποιούν ότι συνδέεται επίσης με πεσμένη λίμπιντο. Το δεύτερο είναι να πίνετε πολύ. Δεν θα σας βγει σε καλό μακροπρόθεσμα. Sorry. Το να τρώτε πάρα πολύ, ή όχι αρκετά, είναι επίσης ένας σίγουρος τρόπος για να σκοτώσετε τη σεξουαλική σας ζωή, εξήγησε  η Δρ Άκερμαν στο βίντεο που έγινε viral στο TikTok. To στρες είναι γνωστό ότι σκοτώνει, γενικά. Και τέλος, αν είσαι βαρετός στο σεξ, μάλλον αυτό θα επηρεάσει τη λίμπιντο του/της συντρόφου σου. Σκληρές αλήθειες.

@dr.anika.ackerman Why is your sex life suffering or why do you have no drive? Here are SOME common reasons. #libido #libidobooster #urology #urologist #postpartum #postmenopausal #menopause #postpartumbody ♬ toxic sped up – xxtristanxo

Ανεξαρτήτως ηλικίας για μια καλή σεξουαλική ζωή πρέπει να ακολουθείς έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Η ζάχαρη είναι ο νούμερο ένα εχθρός σου, η καφεΐνη είναι νούμερο δύο.  Για να έχετε μια υγιή σεξουαλική ζωή πρέπει να ελαττώσετε το κάπνισμα. Μην αφήνετε μεγάλα διαστήματα αποχής από το σεξ. Οι σεξολόγοι τονίζουν ότι η συχνή σεξουαλική ζωή, φέρνει περισσότερη όρεξη για σεξ. Επίσης οι τακτικές σεξουαλικές συνευρέσεις ενισχύουν το ανοσοποιητικό, μειώνουν τον πόνο και έχουν αντιγηραντική δράση.