“You Can’t Sit With Us” αν δεν είσαι γυμνιστής λέει νέα έκθεση στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Rhône) στη Λυών της Γαλλίας, μιας και είναι ανοιχτή αποκλειστικά για γυμνιστές. Από την Πέμπτη 27 Απριλίου. 

Η έκθεση λέγεται «Ενσάρκωση» και το μουσείο την παρουσιάζει ως «μια ευκαιρία για μια μοναδική επίσκεψη». ΟΚ, δεν είναι ψέμα. Σε συνεργασία με το τη Γαλλική Ομοσπονδία Γυμνιστών, το Μουσείο θα δώσει την ευκαιρία στους επισκέπτες να ζήσουν την ομολογουμένως μοναδική ευκαιρία να επισκεφτούν τον χώρο γυμνοί. 

«Η ιδέα μας είναι να αμφισβητήσουμε το ερώτημα του σώματος στον χώρο, να δούμε πώς το σώμα διαδρά με άλλα σώματα», αναφέρει το Μουσείο σε σχετική ερώτηση της Figaro. «Είναι ενδιαφέρον να βιώσεις μια έκθεση εντελώς γυμνός. Αυτός μας στέλνει πίσω στην αντίληψή μας για τον εαυτό μας, χωρίς κοινωνικά τεχνάσματα», τονίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Γυμνιστών Rhône-Alpes. 

Για τα πρακτικά, να αναφέρουμε πως η έκθεση θα διαρκέσει από τις 6:30μ.μ ως και τις 8μ.μ (τοπική ώρα). Στην πρώτη έκθεση που θα επισκεφτούν την Πέμπτη οι γυμνιστές θα έχουν την ευκαιρία να δουν περίπου 60 έργα, πίνακες ζωγραφικής, γλυπτά και βίντεο, από τις συλλογές του μουσείου. Όλα θα αφορούν το «ανθρώπινο σώμα» ως concept. 

Αν αναρωτιέστε πώς γιατί θα «αστικοποιηθεί» ο γυμνισμός και θα μεταφερθεί από παραλίες και κάμπινγκ, μέσα σε ένα Μουσείο, στο κέντρο μιας πόλης, ο Φεντερίκ Μαρτάν, πρόεδρος της Ένωσης Γυμνιστών, έχει μια καλή απάντηση: 

«Είναι γεγονός ότι στον γυμνισμό υπάρχει η έννοια της φύσης, αλλά στο ευρύτερο περιβάλλον, πάνω από όλα, είναι η αποδοχή του σώματος και του εαυτού μας . Μέχρι τώρα κρυβόμαστε πίσω από τα ψηλά τείχη μας για να μην πανικοβάλλουμε την καλή κοινωνία, αλλά τελικά θα βγούμε από το καβούκι μας για να διατυμπανίσουμε ότι η φιλοσοφία που μας διαπνέει είναι πολύ καλή».

Επίσης να πούμε πως έχει γίνει και άλλη αντίστοιχη έκθεση στην περιοχή La Sucrière τον Μάρτιο του 2022 και σύμφωνα με όσα είπε ο έφορος του μουσείου της Λυών, είχε μεγάλη απήχηση στο κοινό. 

Άντε και στα δικά μας.