Σύμφωνα με έρευνα του ισπανικού Centro de Investigaciones Sociológicas (CIS), περισσότερο από το 47% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι συμφωνεί ή συμφωνεί απόλυτα ότι ένα άτομο μπορεί να έχει περισσότερες από μία ενεργές σεξουαλικές σχέσεις ταυτόχρονα. Η δημοσκόπηση βρήκε επίσης μια αυξανόμενη τάση προς τις ανοιχτές σχέσεις, με περισσότερο από το 41% ​​των Ισπανών να λένε ότι οι σύντροφοι τους μπορούν να κάνουν σεξ με άλλα άτομα εκτός της σχέσης τους χωρίς να εμπλακούν ρομαντικά μαζί τους.

https://twitter.com/hashtag/encuesta?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Παρόλα αυτά, η χώρα εξακολουθεί να πιστεύει ακράδαντα στη δύναμη της αγάπης, σύμφωνα με την έρευνα. Σχεδόν το 70% των ερωτηθέντων συμφωνεί ότι «η αληθινή αγάπη μπορεί να τα κατακτήσει όλα», και ένα άλλο 80% είπε ότι αν κάποιος είναι αληθινά ερωτευμένος με τον σύντροφό του, θα είναι για πάντα πιστός. Δενν τους πιστεύουμε. Το CIS είναι μια κυβερνητική υπηρεσία που μετράει την κοινή γνώμη για κοινωνιολογικά ζητήματα. Η έρευνα στόχευσε σχεδόν 2.500 πολίτες και ήταν η τρίτη εξέταση του οργανισμού σχετικά με την άποψη της Ισπανίας για τις ερωτικές σχέσεις σε έναν κόσμο μετά την πανδημία.

Εκτός από τις ερωτήσεις σχετικά με τις ερωτικές σχέσεις, η CIS ρώτησε τους ανθρώπους σχετικά με τη συνολική τους ικανοποίηση από την οικογενειακή τους ζωή. Λίγο πάνω από το 41% ​​βαθμολόγησαν την ικανοποίησή τους με 10 στα 10, σε σύγκριση με το 31% την πλήρη ικανοποίηση από τις φιλίες τους και το 37% με τον σύντροφό τους – όλα αυτά είναι ελαφρώς χαμηλότερα από την προηγούμενη έρευνα.