Δεν είναι ο τεμπέλης, δεν είναι αυτός που είναι μόνιμα αργοπορημένος, δεν είναι καν ο κουτσομπόλης. Είναι όποιος παίρνει τα εύσημα για τις ιδέες των άλλων. Συνήθως ο boomer διευθυντής με την υστερία στο μάτι που δεν ξέρει τι συμβαίνει έξω από το γραφείο του και θα ρουφήξει την ενέργεια των υπαλλήλων του σαν τοξικός βρικόλακας. Τι σημαίνει να κλέβεις τις ιδέες των άλλων; Έλλειψη αξιοπιστίας ή έλλειψη ικανότητας.

https://t.co/2VzEqv365H

Η Heidi K. Gardner, σύμβουλος επαγγελματικής ηγεσίας και διακεκριμένος συνεργάτης στη Νομική Σχολή του Χάρβαρντ θεωρεί ανήθικο να περνάς τη δουλειά ή τις ιδέες κάποιου άλλου ως δικές σου και δίνει την εντύπωση ότι δεν σέβεσαι τους συναδέλφους σου. “Πρέπει να πιστεύω ότι κάποιος δεν είναι τρελός για να συνεργαστώ μαζί τους. Πρέπει να πιστεύω ότι όταν με αμφισβητούν ή με αμφισβητούν, το κάνουν από μια θέση γνήσιας εποικοδομητικότητας”, λέει η Gardner. “Αν κάποιος παίρνει τα εύσημα για τη δουλειά ή τις ιδέες κάποιου άλλου, δεν είναι αξιόπιστος με αυτή την έννοια”.

Αυτό απηχεί μια από τις μακροχρόνιες αρχές του δισεκατομμυριούχου Warren Buffett : Η αξιοπιστία είναι το πιο πολύτιμο χαρακτηριστικό οποιουδήποτε υπαλλήλου. Σε μια ομιλία του 1998 με φοιτητές MBA στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα, ο Μπάφετ μοιράστηκε τις τρεις βασικές ιδιότητες που αναζητά σε έναν πιθανό υπάλληλο ή επιχειρηματικό συνεργάτη.

via GIPHY

“Αναζητούμε ευφυΐα, αναζητούμε πρωτοβουλία ή ενέργεια και αναζητούμε ακεραιότητα”, είπε. “Και αν δεν έχουν το δεύτερο, οι δύο πρώτοι θα σε σκοτώσουν. Γιατί αν πρόκειται να αποκτήσεις κάποιον χωρίς ακεραιότητα, τον θέλεις τεμπέλη και χαζό”. Καταλάβαμε όλοι γιατί κυκλοφορούν τόσα “βλήματα” σε γραφεία

Διαβάστε ακόμη στο Provocateur:

Gen Z και Millennials ρίχνουν Χ σε κακές δουλειές και τοξικά αφεντικά

Ο εργαζόμενος έχει δικαίωμα να μπανάρει τον εργοδότη του από τα social media

3 στους 4 εργαζόμενους δεν ψάχνονται ούτε τους λείπει κάτι και μπλέκουν ερωτικά με συνάδελφο