Είναι δεδομένο ότι το γραφείο που δουλεύουμε αποτελεί μια μικρογραφία της κοινωνίας μας. Σίγουρα έχεις κάποιο συνάδελφο που σε κάνει να γελάς, ή κάποιον που είναι το στήριγμά σου στη δουλειά, ο work body σου που λέμε ή εκείνον που σου τη σπάει λίγο κλπ. Τους συναδέλφους, όπως και την οικογένειά σου, δεν τους διαλέγεις! Θα βρεθούν μπροστά σου, θα κάτσουν δίπλα σου, θα δουλέψεις μαζί τους, θα αναγκαστείς να περάσεις το λιγότερο 8 ώρες μαζί τους, αλλά αυτό δεν σημαίνει πάντα ότι θα περνάς και καλά. Ποιες είναι όμως αυτές οι προσωπικότητες και πως πρέπει να τις χειριστείς;
Ο συνάδελφος που κάνει όλο το γραφείο να μυρίζει με τα φαγητά του
Ειλικρινά δεν αντέχω να μυρίζω το μπρόκολό σου! Επίσης μην με κάνεις να υποφέρω με το ψάρι σου και να σε φθονώ που δεν παχαίνεις! Αρκετά! Φυσικά η λύση είναι απλή: ευγενικά πας και ζητάς να συνεχίσει το φαγητό του στην κουζίνα ή αν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα να ανοίξουν μερικά παράθυρα!
Ο συνάδελφος που λέει όλες τις λεπτομέρειες της ζωή του. ΣΥΝΕΧΕΙΑ!
Όχι, δεν θέλουμε να ακούσουμε για αυτό το σπυρί που έβγαλες σε αυτό το περίεργο σημείο. Πες με χιούμορ “Δεν θα ήθελα να ξέρω” ή ” Too much information”!
Εκείνος που μουρμουράει
Μην μου το κάνεις αυτό. Πρώτον αισθάνομαι ότι πρέπει να πάω σε ωριλά και τους φοβάμαι (συγγνώμη στον κλάδο). Δεύτερον θα με κάνεις να σηκωθώ από το γραφείο μου και δεν θέλω! Ή μίλα κανονικά ή μη μιλάς καθόλου! Ευχαριστώ! Εξήγησέ του ότι δεν του απαντάς γιατί δεν τον ακούς κι αν μπορεί να ανεβάσει λίγο το volume!
Θες να βρεις και τον δικό σου ανυπόφορο συνάδελφο; Διάβασε τη συνέχεια στο The Notebook.