Όλα κι όλα, μπορεί να γουστάρεις την Κίνα ή και όχι, αλλά δεν μπορείς να τους στερήσεις το πιο αξιοθαύμαστο χαρακτηριστικό τους: οι Κινέζοι σέβονται! Κι αν σέβονται γενικώς, σκέψου τώρα που οι γιατροί στη χώρα βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή απέναντι σ’ έναν εχθρό τόσο ύπουλο κι επικίνδυνο.

Η Κίνα λοιπόν φαίνεται πως σιγά-σιγά κερδίζει τη μάχη με τον κορονοϊό, κι αυτό σε μεγάλο βαθμό το χρωστάει στο ιατρικό της προσωπικό. Τι έκανε λοιπόν, για ν’ αποδώσει τις τιμές που αξίζουν οι γιατροί κι οι νοσηλευτές της; Τους έκανε για λίγο ήρωες, όπως τους αξίζει: τα πρόσωπά τους βρέθηκαν σε γιγαντοοθόνες και λεωφορεία, ή φωτισμένα πάνω σε κτίρια!

Σε 20 πόλεις της χώρας, η καθημερινή εικόνα των δρόμων, θα δείχνει λοιπόν, πρόσωπα. Χαρούμενα, υπεύθυνα, σπουδαία πρόσωπα. Πρόσωπα ηρώων! Και μάλιστα ηρώων σ’ έναν πόλεμο που τους ζητούσε μονάχα να σώσουν ζωές, κι όχι να πάρουν. Κι αυτοί κάθε μέρα ρίσκαραν τη δική τους για να το καταφέρουν!

Όσο για… “τα δικά μας”; Η θέση μας είναι ξεκάθαρη: η υγεία χρειάζεται έμπρακτη υποστήριξη, δεν αρκούν τα χειροκροτήματα. Όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα το θέλαμε να δούμε τα πρόσωπα σπουδαίων, “άγνωστων” ηρώων, πάνω στα κτίρια της Αθήνα, της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας και της Λάρισας. Εκείνοι το αξίζουν, κι εμείς τους το χρωστάμε (ανάμεσα σε τόσα άλλα)…

Πηγή: unilad.co.uk