Η τέχνη οφείλει να στέκεται δίπλα στην κοινωνία. Όπερ μεθερμηνευόμενον: οφείλει να καυτηριάζει, να ασκεί κριτική, να σατιρίζει, να κατηγορεί το άδικο. Κι οφείλει να κάνει παρέα, να συμπονά και να στηρίζει τους ανθρώπους. Ωστόσο, υπάρχουν και φορές που αυτό από μόνο του δεν αρκεί. Μια πανδημία, είναι μια τέτοια φορά.

Οι άνθρωποι του Εθνικού Θεάτρου λοιπόν, βρήκαν τρόπο να βάλουν πλάτη στο ζόρι που περνούν οι συνάνθρωποι που μάχονται τον κορονοϊό. Τώρα που δεν υπάρχει πια παράσταση, σκηνικά και κοστούμια, το ενδυματολογικό τμήμα του Θεάτρου συνεχίζει να κόβει και να ράβει. Τι ράβει; Μάσκες!

Όχι βέβαια θεατρικές μάσκες, αλλά τις τόσο αναγκαίες και δυσεύρετες στις μέρες μας, ιατρικές μάσκες για την προστασία απ’ τον ιό. Σύμφωνα με τη σελίδα τους στο Facebοοk: “Ο πρώτος αριθμός ιατρικών μασκών έχει ήδη παραδοθεί. Νέες ράβονται καθημερινά από τους ανθρώπους των ενδυματολογικών τμημάτων του Εθνικού Θεάτρου. #Μένουμε_σπίτι και συνεχίζουμε με πρωτοβουλίες και δράσεις έμπρακτης αλληλεγγύης“.

Εμείς τους ευχόμαστε καλή δύναμη, καλή συνέχεια, και φυσικά ελπίζουμε ν’ ακολουθήσουν όσο περισσότεροι μπορούν το παράδειγμά τους. Μόνο μαζί μπορούμε να κερδίσουμε, και τη μάχη με τον κορονοϊό πρέπει να την κερδίσουμε! Μπράβο σας!