Το πρώτο ταξίδι είναι μεγάλο crash test για τα ζευγάρια, μετά τη συγκατοίκηση βέβαια. Βγαίνουν διάφορες παραξενιές. Ίσως να φταίνε και οι υψηλές προσδοκίες που χτίζουν στο μυαλό τους και τελικά να έρχονται αντιμέτωπα με τη δυσάρεστη πραγματικότητα, ίσως και το ότι ανακαλύπτουν χαρακτηριστικά ο ένας στον άλλον που δεν τους αρέσουν. Πάντως είναι γεγονός πως τα μισά ζευγάρια χωρίζουν μετά το πρώτο ταξίδι, σύμφωνα με την έκθεση του Dating.com

«Το πρώτο κοινό ταξίδι ενός ζευγαριού είναι ένα σημαντικό ορόσημο της σχέσης, είτε αυτό συμβαίνει τους πρώτους έξι μήνες που βγαίνετε μαζί είτε στο μήνα του μέλιτος», δήλωσε η Maria Sullivan, αντιπρόεδρος και ειδικός σε θέματα γνωριμιών του Dating.com. «Το να περνάτε αρκετές ώρες με κάποιον δεν είναι το ίδιο με το να περνάτε αρκετές ημέρες μαζί του, και ακόμη και το να περνάτε Σαββατοκύριακα μαζί δεν είναι το ίδιο με το να περνάτε αρκετές εβδομάδες μαζί».

Σύμφωνα με την έκθεση, το 31% των ζευγαριών έχει τραβήξει χωριστούς δρόμους εξαιτίας του συνεχόμενου πρωινού ξυπνήματος κατά τη διάρκεια των διακοπών. Ο ύπνος είναι ιερός για κάποιους ανθρώπους, δεν παίζουμε με αυτό παιδιά. Στη συνέχεια το 38% παραδέχτηκε πως χώρισε επειδή ο σύντροφος τους τούς έκανε επανειλημμένα να αργήσουν στις κρατήσεις για δείπνο.

Κεφάλαιο τουαλέτα και γιατί τα ζευγάρια χωρίζουν

Το προφανές θα ήταν ένα στην περίπτωση αυτή, όμως είναι άλλο αυτό που κάνει τα ζευγάρια να χωρίζουν. Το 40% δήλωσε πως το να βλέπει τον σύντροφό τους να αφήνει την οδοντόκρεμα πασαλειμμένη στον νιπτήρα και να ξεχνά να αντικαταστήσει το χαρτί τουαλέτας ενώ βρίσκονται σε διακοπές, είναι λόγοι για να ξεκινήσει τσακωμός.

Επιπλέον, το 31% αναγκάστηκε να βάλει τέλος στη σχέση, γιατί είδε τον σύντροφό τους να ξεσπά είτε σε σερβιτόρο, σε ξεναγό κτλ. Ένας ακόμη λόγος σύμφωνα με τα ζευγάρια που συμμετείχαν στην έρευνα, παραδέχτηκαν πως χώρισαν, επειδή ο σύντροφος τους συνήθιζε να φοράει τα ρούχα που φορούσε στη βόλτα κι ενώ ξάπλωνε στο κρεβάτι. Τέλος, το 44% απλά αντιλήφθηκε πως δεν ταιριάζουν. Γι’αυτό το πρώτο ταξίδι είναι σημαντικό.