Υπάρχουν οι άντρες που φοβούνται τη δέσμευση και εκείνοι που απλώς δεν θέλουν κάτι περισσότερο από εσένα. Και αυτό είναι OK αν τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Είναι OK αν οι άνθρωποι το επικοινωνούν ώριμα και όπως πρέπει, χωρίς να αφήνουν υπονοούμενα με τη συμπεριφορά ή τα λόγια τους και χωρίς να κρατάνε τον άλλον σε άγνοια ή σε κατάσταση να τρέφει ελπίδες.
Δυστυχώς όμως, στο παιχνίδι τον σχέσεων δεν παίζουν όλοι ξεκάθαρα. Και αυτές οι δύο συμπεριφορές, ο φόβος της δέσμευσης και η αδιαφορία έχουν έναν κοινό παρονομαστή: εσένα να αναρωτιέσαι τι συμβαίνει.
“Απλώς δεν σε γουστάρει”
Υπάρχει γυναίκα που δεν την έχει στοιχειώσει η κυνική απάντηση του Μπέργκερ στη Μιράντα ότι «Ο τύπος απλώς δεν σε γουστάρει»; Μη μου πεις ότι κάθε φορά που λαμβάνεις ανάμεικτα μηνύματα από κάποιον δεν το σκέφτεσαι; Όσο κι αν οι φίλες σου προσπαθούν να σου χρυσώσουν το χάπι, όπως η Κάρι και η Σάρλοτ, ότι χρειάζεται το χρόνο του για παράδειγμα, εσύ, στις δικές σου στιγμές διαύγειας ξέρεις την αλήθεια, σωστά;
Αλλά, τι σημαίνουν αυτά τα ανάμεικτα μηνύματα τελικά. Είναι φόβος δέσμευσης ή αδιαφορία;
Για να μάθεις τι αισθάνεται πρέπει να αποκωδικοποιήσεις στη συμπεριφορά του.
Ο Δρ Τιμ Λιούις, ο οποίος έχει βοηθήσει αμέτρητους άνδρες με φοβία δέσμευσης, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «Οι άνδρες με προβλήματα δέσμευσης οδηγούνται από την ανάγκη για έλεγχο και τον φόβο να ξαναζήσουν λάθη του παρελθόντος. Υπεραναλύουν μια κατάσταση που τους κάνει να φοβούνται τη σχέση και να θέλουν να ξεφύγουν από αυτήν».
Τι γίνεται όμως αν δεν έχει θέματα δέσμευσης και συνεχίζεις να λαμβάνεις ανάμεικτα μηνύματα; Τότε απλά δεν ενδιαφέρεται; Πως θα το καταλάβεις όμως, δεδομένου ότι τα συμπτώματα εκδηλώνονται πολύ παρόμοια και στις δύο περιπτώσεις; Η απάντηση είναι από τις λεπτομέρειες.
Διάβασε τα στοιχεία στο TheNotebook.gr