Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι αν μη τι άλλο δύσκολες. Και σίγουρα πολύπλοκες. Και σίγουρα χρειάζονται επιμονή. Και να αναγνωρίζεις τα red flags. Και να είσαι ειλικρινής με το άτομο που έχεις απέναντι σου. Και μπορούμε να αρχίσουμε να αραδιάζουμε πολλά τα οποία πρέπει να υπάρχουν και να μην υπάρχουν σε μια σχέση για να μπορεί να λειτουργήσει και να είναι ευεργετική και για τους δύο.

Όλοι έχουν να δώσουν και από μία συμβουλή όταν πρόκειται για ανθρώπινες σχέσεις, βάσει των εμπειριών τους. Χρήστης στο Reddit έθεσε το ερώτημα «Ποια ήταν η καλύτερη συμβουλή σχέσεων που σου έχουν δώσει ποτέ;». Παρακάτω θα βρείτε μερικές συμβουλές από τους χρήστες που αξίζει να έχετε στο νου σας είτε είστε σε σχέση είτε single.

via GIPHY

«Μην θεωρείται ποτέ ο ένας τον άλλον δεδομένο. Να δείχνετε συχνά την εκτίμηση σας στο πρόσωπο του συντρόφου σας».

«Όταν συμβαίνει κάτι άσχημο στη ζωή σας, δεν πρέπει να τσακώνεστε με το άλλο σας μισό. Πρέπει να είστε ενωμένοι για να αντιμετωπίσετε το ζήτημα».

«Μην χάνετε τον εαυτό σας και την προσωπικότητά σας επειδή είστε σε μια σχέση. Δεν θα λειτουργήσει».

via GIPHY

«Προτεραιότητα σας να γίνει εξ αρχής η εμπιστοσύνη και να χτίσετε τη σχέση σας πάνω σε τέτοιου είδους θεμέλια».

«Συζητήστε τους στόχους σας (ειδικά για το αν θέλετε παιδιά) και τις οικονομικές συνήθειες σας πριν παντρευτείτε. Εάν ο ένας θέλει για παράδειγμα έξι παιδιά και ο άλλος δεν θέλει καθόλου, αυτό δεν θα λειτουργήσει. Ή εαν ένας έχει συνηθίσει να σπαταλάει πολλά χρήματα και ο άλλος όχι, ίσως να είναι πρόβλημα. Πολλοί γάμοι έχουν καταλήξει σε διαζύγιο επειδή ο ένας από τους δύο έκανε κακή οικονομική διαχείριση».

«Ένας καλός σύντροφος μπορεί να σε κάνει πιο ευτυχισμένο στη ζωή, αλλά ποτέ δεν μπορεί να σε κάνει ευτυχισμένο. Μόνο εσύ μπορείς να φροντίσεις για να είσαι ευτυχισμένος. Ένας κακός σύντροφος μπορεί επίσης να καταστρέψει την ευτυχία σου, αλλά είναι δική σου ευθύνη να μην αφήσεις έναν κακό σύντροφο να καταστρέφει την ευτυχία σου».

via GIPHY

«Αν δεν μπορείτε να γελάτε ο ένας με τις ντροπιαστικές στιγμές του άλλου, αναρωτηθείτε τι είδους ζευγάρι είστε τελικά».

«Μην κάνεις μια σχέση μόνο και μόνο γιατί θες μια σχέση. Αυτό θα σου δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα».