Το Furniture At Work αποκάλυψε πώς θα μπορούσαν να είναι οι εργαζόμενοι στο σπίτι μέχρι το έτος 2100 – και δεν είναι ωραίο θέαμα. Δεν περιμέναμε ποτέ ότι θα το πούμε αλλά αν είναι έτσι η τηλεργασία θέλουμε να γυρίσουμε στο γραφείο. Η ομάδα δημιούργησε την Anna μετά από έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Λιντς που διαπίστωσε ότι το ένα τρίτο των υπαλλήλων γραφείου στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχουν ειδικό χώρο εργασίας στο σπίτι.

Η τηλεργασία από το κρεβάτι έχει επηρεάσει την Άννα, η οποία έχει λόρδωση στην πλάτη και καμπούρα ενώ το να κοιτάζει όλη μέρα στην οθόνη της έχει κόκκινα, πρησμένα μάτια. Οι πολλές ώρες με το χέρι της κουλουριασμένο γύρω από το ποντίκι της έχουν κάνει τα δάχτυλά της να κουλουριαστούν σε μια μόνιμο αγκύλωση (νύχια αρπακτικού).

«Η Άννα παρουσιάζει τις επιπτώσεις στο σώμα λόγω της συνεχούς χρήσης της τεχνολογίας, της έκθεσης στην οθόνη και της κακής στάσης του σώματος, καθώς και πιθανά προβλήματα ψυχικής υγείας», εξηγεί η Furniture at Work.

Με την τηλεργασία η Άννα πήρε πολλά κιλά και μάλλον έχει άγχος και κατάθλιψη. Το πλέον διαδεδομένο πρόβλημα που εντοπίστηκε σε σχέση με την αύξηση της καθιστικής ζωής είναι ένα γενικό αίσθημα «υποκειμενικής κόπωσης». Η καθιστική ζωή μπορεί επιπλέον να επιδεινώσει προϋπάρχοντα σωματικά προβλήματα και να συμβάλει στην εμφάνιση νέων, όπως η αύξηση βάρους, ο πόνος στην πλάτη και στον αυχένα, η οφθαλμική κόπωση ή η ασθενοπία.

Για να δημιουργήσει την Άννα, η Furniture@Work άντλησε επιστημονική έρευνα και συνεργάστηκε με ειδικούς στον τομέα της υγείας για να εξετάσει τις «δυνητικά επιβλαβείς επιπτώσεις στην υγεία της εργασίας από το σπίτι». Στη συνέχεια επιστράτευσαν έναν σχεδιαστή για να επινοήσει ένα τρισδιάστατο μοντέλο κάποιου του οποίου το σώμα έχει εξελιχθεί λόγω της συνεπούς χρήσης «laptop και smartphone, της κακής στάσης του σώματος και της ανθυγιεινής διατροφής.

Μήπως είναι προπαγάνδα;

Όλο αυτό το θέμα δημιουργήθηκε από την Furniture At Work, έναν προμηθευτή επίπλων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Εξοπλίζουν επιχειρήσεις, κυβερνητικά γραφεία, εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης και σχολεία. Άρα, δεν τους συμφέρει να δουλεύουμε από το σπίτι.