Ο Mark Cuban έχει 4 κανόνες για να βγάλεις πολλά χρήματα. Ο πρώτος είναι να είσαι ο καλύτερος στο δωμάτιο. Ο ιδιοκτήτης των Dallas Mavericks Mark Cuban ξέρει καλά πώς να γίνεις αυτοδημιουργητός εκατομμυριούχος (γράψτε λάθος, έχει καθαρή περιουσία 4,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Forbes). Και πιστεύει ότι ο καθένας μπορεί να γίνει εκατομμυριούχος ακολουθώντας τους τέσσερις κανόνες επιτυχίας του.

Ο επιχειρηματίας που ίδρυσε την Broadcast.com το 1995 και τέσσερα χρόνια αργότερα την πούλησε στη Yahoo αντί 5,7 δισ. δολαρίων, θεωρείται ένας γκουρού της τεχνολογίας και των επενδύσεων.

Ο πρώτος κανόνας του: «Βρες κάτι στο οποίο μπορείς να είσαι καλός. Τότε, να γίνεις ο καλύτερος σε αυτό». Ο δεύτερος κανόνας του είναι «να ξέρεις πώς να πουλάς». Η δική του καριέρα στις πωλήσεις ξεκίνησε νωρίς: Σε ηλικία 12 ετών, πουλούσε σακούλες σκουπιδιών από πόρτα σε πόρτα για να κερδίσει χρήματα για νέα αθλητικά παπούτσια.«Όταν καταλαβαίνεις τι χρειάζονται και τι θέλουν οι άνθρωποι, βάζεις τον εαυτό σου σε θέση να τους βοηθήσει», είπε. «Τότε κλείνεις συμφωνίες και έτσι δημιουργείς εταιρείες».

Ο τρίτος κανόνας: «Να είστε περίεργοι και να μαθαίνετε πάντα», λέει ο Cuban.Τέλος, ο τέταρτος κανόνας είναι ο πιο σημαντικός, ειδικά για τους επίδοξους επιχειρηματίες. «Όταν μπαίνεις σε ένα δωμάτιο, [πρέπει] να ξέρεις τη δουλειά σου καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο στο δωμάτιο».Ακόμα κι αν έχανε τα πάντα, θα ξαναγίνονταν εκατομμυριούχος ξανά, είπε στο podcast του NPR «How I Built This» το 2016.

«Η ζωή θέλει δουλειά και θέλει να μαθαίνεις διαρκώς. Εάν ήταν εύκολο, θα το έκαναν όλοι».