«Θέλετε να ζήσετε έως και 24 επιπλέον χρόνια;», μας ρωτάει σε κείμενό του το CNN. «Ναι», απαντάμε εμείς και ξεκινάει ένα κατεβατό που ποτέ δεν ζητήσαμε. Πώς θα το πετύχετε αυτό; Αρκεί να προσθέσετε οκτώ υγιεινές επιλογές τρόπου ζωής στη ζωή σας στην ηλικία των 40 ετών και αυτό μπορεί να συμβεί, σύμφωνα με μια νέα αδημοσίευτη μελέτη που αναλύει στοιχεία για βετεράνους των ΗΠΑ. Εσείς μπορεί να μην είστε βετεράνοι στις ΗΠΑ, είστε όμως βετεράνοι στο σχολείο της ζωής -ή του καφενείου.

Μπορείτε να ξεκινήσετε αυτές τις συνήθειες στην ηλικία των 50 ετών; Κανένα πρόβλημα, θα μπορούσατε να παρατείνετε τη ζωή σας έως και 21 χρόνια, σύμφωνα με τη μελέτη. Στην ηλικία των 60 ετών; Θα κερδίσετε ακόμα σχεδόν 18 χρόνια αν υιοθετήσετε και τις οκτώ υγιεινές συνήθειες. Ουάου! Ευχαριστούμε CNN!

«Υπάρχει μια περίοδος 20 ετών κατά την οποία μπορείτε να κάνετε αυτές τις αλλαγές, είτε τις κάνετε σταδιακά είτε όλες μαζί», δήλωσε η επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης Xuan-Mai Nguyen, ειδική επιστήμονας στον τομέα της υγείας για το πρόγραμμα Million Veteran στο VA Boston Healthcare System.

Ποιες είναι αυτές οι μαγικές υγιεινές συνήθειες; Τίποτα που δεν έχετε ξανακούσει: Άσκηση, υγιεινή διατροφή, μείωση του στρες, καλός ύπνος και καλές κοινωνικές σχέσεις. Επίσης, μην καπνίζετε, μην πίνετε πολύ και μην εθίζεστε στα οπιοειδή. Μιλάμε για τρομερή, πρωτοποριακή έρευνα!

«Όσο νωρίτερα τόσο το καλύτερο, αλλά ακόμη και αν κάνετε μόνο μια μικρή αλλαγή στα 40, 50 ή 60 σας, εξακολουθεί να είναι ευεργετική», δήλωσε η Nguyen. «Αυτό δεν είναι απρόσιτο, αυτό είναι στην πραγματικότητα κάτι εφικτό για τον γενικό πληθυσμό».

Ζήσε μια καλύτερη ζωή, μπορείς. Ποτέ δεν είναι αργά. Τι λέει το smartwatch σου; Σε πόση ώρα μπορείς να αναπνεύσεις; Σε πόση ώρα μπορείς να φας το τρίμμα ρυζογκοφρέτας;