Όλοι ξέρουν τι είναι ένα pick-me girl, αλλά δεν έχουν οι γυναίκες το μονοπώλιο σε άτομα που τροφοδοτούν το ego τους με το να νιώθουν πως “δεν είναι σαν τους άλλους”. Ναι, υπάρχουν και pick-me boys και ζουν ανάμεσά μας, τα ματσάρουμε στο Tinder, βγαίνουμε ραντεβού μαζί τους. Στην αρχή έχουν πλάκα αλλά μετά καταλαβαίνουμε το game τους και θέλουμε να φύγουμε τρέχοντας.
Ανάμεσα σε όλα αυτά τα βήματα μεσολαβεί χρόνος, ο οποίος και στο dating είναι χρήμα και επίσης σε αυτόν τον χρόνο ένα pick-me boy μπορεί να σε χειραγωγήσει κανονικότατα, κάνοντας τον χωρισμό ακόμα πιο δύσκολο.
Για αυτόν τον λόγο, μαζέψαμε παρακάτω εννιά σημάδια πως το γκομενάκι που μιλάς είναι pick-me boy.
Παριστάνει τον φεμινιστή
Ο πιο εύκολος (και γρήγορα εμφανής τρόπος) να εντοπίσεις ένα pick-me boy είναι δώσεις προσοχή σε “όλα τα σωστά πράγματα” που λέει. Λες και το κάνει επίτηδες. Αναφέρεται στον εαυτό του ως “φεμινιστή”, μιλά συχνά για τα γυναικεία δικαιώματα και έχει έντονο ψεύτικο πάθος για την ισότητα μεταξύ των δυο φύλων. Ξέρεις πώς να εντοπίσεις έναν ψεύτη, σε εμπιστευόμαστε.
Μειώνει τον εαυτό του για να ψαρέψει κομπλιμέντα
Λέει συχνά πως δεν έχει επιτυχίες στις γυναίκες γιατί είναι “πολύ ευαίσθητος;”; Ότι δεν είναι τοσο όμορφος όσο άλλοι άντρες; Σε ρωτάει “τι του βρίσκεις” και σου λέει πως εσύ θα τον χωρίσεις πρώτη; Ναι, pick-me boy. Μεταξύ μας, τα λέει για να ψαρέψει το κομπλιμέντο σου και να ακούσει πόσο “διαφορετικός από τους άλλους άντρες είναι”.
Τρομοκρατείται από τους άντρες φίλους σου
Ιδίως εκείνους που έχουν αυτοπεποίθηση. Μπορεί να είναι κομμάτι του όλου ακτ “το παίζω ντροπαλός και ευαίσθητος”, αλλά και πάλι, θες να χρειάζεται μονίμως να προστατεύεις κάποιον;
Είναι υπερβολικά clingy
Σου στέλνει 24/7 και όταν αργείς να απαντήσεις, στέλνει ξανά. Όλο αυτό το καμουφλάρει με “ανασφάλεια” και αστειάκια τύπου “νωρίς με γκόσταρες”. Μετά δικαιολογεί την ανασφάλειά του με λίγη ακόμα ανασφάλεια. Μπορεί τώρα να φαίνεται χαριτωμένο, αλλά δεν θα αργήσει να γίνει πιεστικό.
Είναι χειριστικός και ψυχολογικά κακοποιητικός
Είναι σημαντικό να μην ξεχνάς γιατί γίνεται κάποιος pick-me. Ο στόχος είναι να σε κάνει να τον θεωρείς γλυκό και ανασφαλή, δίνοντάς του το 100% της προσοχής σου. Αυτό το πετυχαίνει μέσω της χειριστικότητας, της fake ανασφάλειας, των σκηνών που σου κάνει και του τρόπου του να μειώνει τον εαυτό του συνεχώς ώστε να τον μπουστάρεις εσύ. Κουραστήκαμε και που τα γράψαμε. Ειλικρινά.
Μειώνει συνεχώς τους άλλους άντρες
Νιώθει διαφορετικός και ο τρόπος του να το “αποδείξει” είναι κάνοντας τους υπόλοιπους άντρες να φαίνονται λιγότεροι, πιο μάτσο ή πιο κακοποιητικοί, πιο μισογύνηδες. Όλοι είνα χειρότεροι από εκείνον, γιατί δεν είναι φεμινιστές όπως αυτός. Μην πέσεις για τέτοια φτηνά κόλπα.
Ψάχνει συνεχώς επιβεβαίωση
Είναι needy; Σου αρέσει; Είναι κάποιος που ήθελες να γνωρίσεις στη ζωή σου; Περνάς καλά μαζί του; Σε κουράζει; Μήπως είναι υπερβολικά ο εαυτός του, δείχνοντάς σου πόσο του αρέσεις και κάποια στιγμή θα τον βαρεθείς; Μήπως τον βαρέθηκες ήδη; Μήπως να είναι προετοιμασμένος για τη μέρα που θα τον αφήσεις; Προετοιμάσου για αυτές τις ερωτήσεις.
Είναι “διαφορετικός” γιατί έτσι πιστεύει
Το ότι “δεν είναι σαν τους άλλους” είναι κάτι σαν ταυτότητα για εκείνον. Νιώθει ανώτερος με έναν τρόπο και ΟΚ, θα τον λέγαμε απλώς delulu, αλλά αυτό είναι κάτι που εσύ θα καλείσαι συνεχώς να επιβεβαιώνεις και να τροφοδοτείς.
Ο πραγματικός του εαυτός θα φανεί τη μέρα που θα καταλάβεις το παιχνίδι που παίζει
Το θέμα με τα pick-me boys είναι ότι όσο κι αν παριστάνουν πως περιμένουν την απόρριψη, δεν τη δέχονται και πολύ καλά. Αν δεν παίξεις το παιχνίδι τους και δεν τους δώσεις αυτό που θέλουν, αλλάζουν εντελώς πρόσωπο και μπαίνουν στην επίθεση.