Οι πιθανότητες να έχετε ακούσει για τα red flags και τα green flags είναι πολλές, ειδικά αν βγαίνετε συχνά ραντεβού. Υπάρχει όμως και κάτι άλλο, κάτι πιο φρέσκο το οποίο μας έρχεται, φυσικά από το ένα και μοναδικό TikTok -πού αλλού; Υπάρχει, που λέτε, ένα νέο χρώμα, μια νέα τάση καλύτερα που ίσως θέλετε να μάθετε γιατί μπορεί αν τη βρείτε μπροστά σας.

Κυρίες και κύριοι, σας παρουσιάζουμε τις μπεζ σημαίες, δηλαδή τις beige flags, ένα σημάδι που δείχνει (λυπούμαστε γι’αυτό) ότι μάλλον είστε βαρετοί ή λίγο άχαροι.

Αν δεν γνωρίζετε τον όρο “σημαίες” (στα ελληνικά είναι κάπως αστείο, το ξέρουμε) όταν πρόκειται για νέες σχέσεις, γενικά σημαίνει “σημάδια” που καλό θα ήταν να προσέξετε όταν αναζητάτε πιθανούς συντρόφους ή σε άλλου είδους σχέσεις εκτός των ρομαντικών, όπως με φίλους και οικογένεια. Εκεί θα βρείτε με το τσουβάλι. Οι κόκκινες και οι πράσινες σημαίες, με λίγα λόγια, έχουν να κάνουμε με τα κακά και τα καλά σημάδια αντίστοιχα.

@itscaito beige is the new red and in other news dating apps are a wasteland 🚩 #hinge #redflags #datingredflags #hingedating ♬ original sound – Caito

Οι κόκκινες σημαίες είναι συχνά προειδοποιητικά σημάδια που υποδηλώνουν ανησυχητικά χαρακτηριστικά, όπως κακές ή καταχρηστικές συμπεριφορές. Είναι κατά κάποιο τρόπο η διαίσθησή σας που λέει “κάτι σε αυτό είναι λάθος”. Οι πράσινες σημαίες, ωστόσο, είναι το αντίθετο.

Πάμε όμως στις “μπεζ σημαίες”. Ο όρος επινοήθηκε αρχικά από τον χρήστη του TikTok @itscaito για να περιγράψει σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος μπορεί να είναι κάπως βαρετός -ή όπως είπε στο TikTok της, “μάλλον πολύ βαρετός”, χρησιμοποιώντας διάφορα παραδείγματα.

Πλέον, διάφοροι άνθρωποι που βρίσκονται σε σχέσεις δημοσιεύουν στο TikTok για τις μπεζ σημαίες των συντρόφων τους και τη χρησιμοποιούν για να περιγράψουν μια ημι-περίεργη, ή ίσως και ενοχλητική, ιδιοτροπία που επέλεξαν να παραβλέψουν στο ξεκίνημα της σχέσης. Αυτό το TikTok κάποτε θα μας καταστρέψει.