Το ιδανικό είναι το προσεχές τριήμερο, της 28ης Οκτωβρίου, να σε βρει κάπου μακριά από τη βάση σου, να σπάσει η ρουτίνα σου, να γεμίσεις μπαταρίες καταπώς το λέμε. Αν, όμως, δεν τα καταφέρεις τελικά, μη στεναχωριέσαι, μήτε να απελπίζεσαι. Το Ertflix έχει ακριβώς τη σειρά που χρειάζεσαι για ένα binge – watching ΣΚΔ. Το Three Pines είναι ταμάμ για την περίσταση…

Το ότι κατεβαίνει μάλιστα από την πλατφόρμα της δημόσιας τηλεόρασης την 1η του ερχόμενου Νοεμβρίου κάνει ακόμα πιο επείγουσα την «ανάγκη» να δεις μια αστυνομική σειρά από το «πάνω ράφι». Με πρωταγωνιστή τον ντετέκτιβ Αρμάν Γκαμάς. Τον Ηρακλή Πουαρό των Καναδών θα έλεγε κανείς…

Με φόντο τα χιονισμένα τοπία, με το κάθε σου κύτταρο να νιώθει τις πολικές θερμοκρασίες, αναπτύσσονται παράλληλες ιστορίες που θα σου… φουντώσουν το ενδιαφέρον. Ο Άλφρεντ Μολίνα, δίχως καμία έκπληξη αφού ξέρουμε πόσο σπουδαίος ηθοποιός είναι, δίνει ρέστα στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Ερμηνεύοντας με όλο του το σώμα, με κάθε του έκφραση ή νεύμα. Ανθρώπινος, συναισθηματικός, χαρισματικός.

Το Ertflix έχει την τέλεια σειρά για να «λιώσεις» τώρα το τριήμερο
O Άλφρεντ Μολίνα πρωταγωνιστεί στο Three Pines (Ertflix)

Τι μέρους του λόγου είναι αυτή η σειρά με τον Καναδό «Πουαρό»

Να η επίσημη σύνοψη, όπως τη βρίσκουμε στο Ertflix: «Ο επικεφαλής επιθεωρητής Αρμάντ Γκαμάς, βλέπει πράγματα που οι άλλοι δε βλέπουν: το φως ανάμεσα στις ρωγμές, το μυθικό στο καθημερινό και το κακό, στο φαινομενικά συνηθισμένο. Ερευνώντας μια σειρά φόνων στο Θρι Πάινς, ένα ειδυλλιακό χωριό στην περιοχή του Κεμπέκ στον Καναδά, ανακαλύπτει μυστικά, που είχαν θαφτεί από καιρό και καλείται να αντιμετωπίσει τα δικά του φαντάσματα».

Συνολικά έχουμε 8 επεισόδια, βασισμένα στα βιβλία της Λουίζ Πένι, στα οποία βλέπουμε συνολικά 4 υποθέσεις. Ανά 2 επεισόδια τουτέστιν έχουμε μια πρώτη «λύτρωση». Στο πρώτο γίνεται η εισαγωγή και παρουσιάζονται οι πιθανοί ύποπτοι ενώ στο επόμενο έρχεται η διαλεύκανση.

Την ίδια στιγμή, μια άλλη υπόθεση διατρέχει όλη τη σεζόν: η εξαφάνιση μιας νεαρής αυτόχθονος, μία από πολλές στη χώρα, για τις οποίες οι καναδικές αρχές αδιαφορούν ή έστω δεν κάνουν αρκετά. Να λοιπόν μια σειρά που τόλμησε και κοίταξε στα μάτια μια μεγάλη εθνική πληγή του Καναδά, μια σειρά που παίρνει θέση και προκάλεσε διάλογο και προβληματισμό – είναι και αυτό αποστολή της τέχνης.

Το Ertflix έχει την τέλεια σειρά για να «λιώσεις» τώρα το τριήμερο
Three Pines: Μια εξαιρετική αστυνομική σειρά, διαθέσιμη μέσω Ertflix

Η γλυκιά αίσθηση του οικείου, η γοητευτική αγωνία για το πού το πάει

Δεν είναι κάτι πρωτοποριακό το Three Pines. Παλιομοδίτικο είναι, στη βάση του, αν το καλοσκεφτούμε. Όμως είναι ταυτόχρονα οικείο, φουλ ιντριγκαδόρικο και ρέει δίχως κοιλιές στην πλοκή του, σε κάνει να θες να δεις εναγωνίως πού θα καταλήξει, πώς θα αναπτύξει τη «σκέψη» του. Αυτό δεν είναι το ζητούμενο από τα «αστυνομικά»;

Γι’ αυτό και σου είπαμε πως είναι ό,τι πρέπει για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου. Γιατί δεν θα σε παιδέψει, γιατί θα σε φροντίσει ως τηλεθεατή δίνοντας σου απλόχερα ποιότητα. Σε περιμένει καρτερικά στο Ertflix, για λίγο ακόμη, και σαν το ξεκινήσεις, δεν θα καταλάβεις για πότε τελείωσε. Ούτε γιατί το Amazon Prime δεν έκρινε σκόπιμο να το ανανεώσει για περισσότερα επεισόδια. Του το «κρατάμε».

*Μπες ΕΔΩ για να δεις στο Ertflix το Three Pines

Το Ertflix έχει την τέλεια σειρά για να «λιώσεις» τώρα το τριήμερο