«Μπροστά στο θάνατο ενός νέου ανθρώπου, συντριβόμαστε όλοι. Οι υπερβολικές αναλύσεις του ρεπορτάζ, για στοιχεία που αφορούσαν το σπίτι ήταν τελείως περιττές. Αντιλαμβάνομαι το λάθος, αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη και κατανοώ απόλυτα τις αντιδράσεις».

Μετανοημένος και έτοιμος να αναλάβει την πλήρη ευθύνη για την cringe προσέγγιση της είδησης του θανάτου του Τζορτζ Μπάλντογκ, εμφανίστηκε ο Γιώργος Λιάγκας. Μάλιστα…

Αυτό το story – απολογία ανέβασε ο Γιώργος Λιάγκας στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram. Δεν το ανέβασε με το πού ολοκληρώθηκε η εκπομπή του, Το Πρωινό, στον ΑΝΤ1, όταν με πιο καθαρό μυαλό αντιλήφθηκε πόσο λάθος ήταν η δημοσιοποίηση άσχετων με τον θάνατο στοιχείων γύρω από την προσωπική ζωή του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή, Τζορτζ Μπάλντογκ.

Μέχρι και ο πρόεδρος της ομάδας στην οποία άνηκε ο άτυχος ποδοσφαιριστής, ο Γιάννης Αλαφούζος, αναγκάστηκε να εκδώσει ανακοίνωση προειδοποιώντας πως θα ακολουθήσει τη νομική οδό σε περίπτωση που τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δεν σεβαστούν τη μνήμη του 31χρονου.

Μετανοημένος και έτοιμος να αναλάβει την πλήρη ευθύνη για την cringe προσέγγιση της είδησης του θανάτου του Τζορτζ Μπάλντογκ, εμφανίστηκε ο Γιώργος Λιάγκας. Μάλιστα…

Γιώργος Λιάγκας: Το story των 24 ωρών

Ο Γιώργος Λιάγκας ανέβασε το story στο Instagram όταν συνειδητοποίησε το μέγεθος της κατακραυγής, όταν τα social media είχαν ήδη πλημμυρίσει με οργή για τον τρόπο που προσέγγισε τον θάνατο του 31χρονου ποδοσφαιριστή. Με αυτήν την ανάρτηση στο Instagram, η οποία θα εξαφανιστεί σε 24 ώρες, ο Γιώργος Λιάγκας μοιάζει να ξεμπέρδεψε με το τηλεοπτικό κοινό.

Άλλωστε, αυτό το τηλεοπτικό κοινό έχει συγχωρέσει τόσα πολλά ατοπήματα στο αγωνιώδες κυνήγι της υψηλής τηλεθέασης, στο οποίο επιδίδεται ο συγκεκριμένος παρουσιαστής για δεκαετίες. Εκεί ποντάρει και αυτή τη φορά, στη συγχώρεση, ή για να το θέσουμε πιο σωστά, στην «αμνησία» των τηλεθεατών.

Τσεκάροντας κάποιες από τις χιλιάδες των αναρτήσεων που δημοσιεύτηκαν στα social media τις τελευταίες 24 ώρες, κανείς δεν φαίνεται να εκπλήσσεται από την αντιδεοντολογική, ανήθικη συμπεριφορά του Γιώργου Λιάγκα. Κανείς δεν έπεσε από τα σύννεφα, ενώ κάποιες αναρτήσεις υπενθύμιζαν άλλα περιστατικά κατά τα οποία ο παρουσιαστής ξεπέρασε τα όρια.

Κι όμως… Ο Γιώργος Λιάγκας απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του καναλιού του, απολαμβάνει τα νούμερα τηλεθέασης που τον φέρνουν στην πρώτη δυάδα της τηλεθέασης, στο δικό του slot, στο τέλος κάθε σεζόν. Αυτό σημαίνει πως όλοι γνωρίζουν τη ροπή του προς τον λαϊκισμό, την επιτηδευμένη πρόκληση, την ακραία επιχειρηματολογία προς άγραν τηλεθέασης.

Ο Γιώργος Λιάγκας… ξέχασε να ζητήσει συγγνώμη

Όποιος διάβασε προσεκτικά το story που ο Γιώργος Λιάγκας πόσταρε στο Instagram, θα συνειδητοποίησε πως ο παρουσιαστής δεν ζητά συγγνώμη. Όχι μόνο από τους τηλεθεατές, αλλά ούτε καν από την οικογένεια του ποδοσφαιριστή. Αντιλαμβάνεται το λάθος του, αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη για αυτό το ντροπιαστικό ρεπορτάζ που παρουσίασε, αλλά και κατανοεί απόλυτα τις αντιδράσεις. «Μεγαλόθυμος» θα ήταν ο χαρακτηρισμός, ειδικά στο κομμάτι που κατανοεί τις αντιδράσεις.

ΝΕΑ ΕΞΕΛΙΞΗ – Τελικά το… θυμήθηκε

Τελικά, την Παρασκευή το πρωί, εμφανίστηκε… μετανιωμένος στην εκπομπή του. Και, ω τι έκπληξη, ζήτησε συγνώμη. Μάλιστα, θέλοντας να αναδείξει πόσο επηρεάστηκε από την τροπή που πήρε το εν λόγω ρεπορτάζ, δήλωσε… άυπνος.

“Μπροστά στο χαμό ενός ανθρώπου υπάρχει σύνθλιψη της οποιαδήποτε σχέσης, του συναισθήματος και οτιδήποτε. Υπάρχουν πολλές δικαιολογίες, αλλά δεν θα πω καμία. Το λάθος που έκανα χθες –το παίρνω όλο πάνω μου- ξεπερνάει κάθε δικαιολογία. Αναλαμβάνω όλη την ευθύνη εγώ. Και θέλω να σας παρακαλέσω οποιαδήποτε δικαιολογημένη αντίδραση θυμού και οργής να περιοριστεί σε μένα και να αφήσετε έξω τους συνεργάτες και το περιβάλλον μου.

Ήταν μια λανθασμένη δημοσιογραφική εκτίμηση, σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να επεκταθεί το ρεπορτάζ σε κάποια στοιχεία, που δεν συνεισέφεραν τίποτα στο ρεπορτάζ, όταν υπήρχε ο χαμός ενός ανθρώπου. Το σκεφτόμουν χθες το βράδυ, δεν κοιμήθηκα, όταν 2-3 εβδομάδες πριν είχε καεί το σπίτι μου και είχα πει ότι δεν είναι δυνατόν ένα δράμα για κάποιον άνθρωπο -να καίγεται το σπίτι του- να γίνεται lifestyle ρεπορτάζ.

Σας έψαξα τότε και τελικά έπεσα σε πολύ μεγαλύτερη παγίδα, διότι εδώ μιλάμε για μια ανθρώπινη ζωή που έφυγε. Ήταν λάθος μου μεγάλο. Λυπάμαι πάρα πολύ και είμαι συντετριμμένος που αμαυρώσαμε μια μέρα αφιερωμένη στη μνήμη ενός ανθρώπου. Συγγνώμη λοιπόν, από όλους όσοι χθες στεναχώρησα, προκάλεσα, θύμωσα… Συγγνώμη”, είπε ο Γιώργος Λιάγκας.

ΥΓ. Η ΕΣΗΕΑ όλα καλά; Το ΕΣΡ; Πάντα καλά!