Θες να νιώσεις καλά; Σε έπνιξε η μαυρίλα των αλλεπάλληλων κακών ειδήσεων, η «ανθρωποφαγία» της τηλεόρασης; Το σινεμά να ‘ναι καλά και σου έχουμε την πλέον κατάλληλη ταινία. Για να περάσεις 102 υπέροχα λεπτά, για να βγεις από την αίθουσα με το χαμόγελο στα χείλη. Το Ατίθασο Ρομπότ (The Wild Robot) επιτελεί (και) κοινωνικό έργο…

Τι καλοφτιαγμένο animation είναι αυτό, πόση ομορφιά μπορεί να κρύβει. Ως ιδέα, ως εκτέλεση. Οι (λίγο) πιο παλιοί θα νιώσουν vibes από Wall-E. Αυτό το αριστούργημα του 2008, βρίσκει το ταίρι του κατά κάποιο τρόπο με το Ατίθασο Ρομπότ. Τη νοηματική συνέχεια του, ενδεχομένως.

Τι σε περιμένει σαν κάτσεις αναπαυτικά και η μεγάλη οθόνη πάρει «ζωή»; Ιδού τι αναφέρει η επίσημη σύνοψη: Μετά από τη συντριβή του σκάφους του, ένα ρομπότ ξεβράζεται σε ένα ακατοίκητο νησί. Προσπαθώντας να προσαρμοστεί στο αφιλόξενο περιβάλλον, αρχίζει να χτίζει σχέσεις με τα ζώα της περιοχής, ενώ καταλήγει να γίνει η θετή μητέρα μιας νεογέννητης ορφανής χήνας.

Ξέχνα σκοτούρες και βάσανα, νιώσε ξανά καλά με μια ταινία που πάει το feel good σε άλλο επίπεδο
The Wild Robot: Μια ταινία που μπαίνει εύκολα στις τοπ της χρονιάς

Μια ταινία που σε πλημμυρίζει συναισθήματα

Χιούμορ, πανανθρώπινα και διαχρονικά μηνύματα, ανατροπές και ωραίες αφηγηματικές τεχνικές, το Ατίθασο Ρομπότ τα έχει όλα. Είναι φοβερό το πώς αυτή η ταινία μοιάζει να κουβαλάει το σύνολο της γνώσης των παλιών animation ενώνοντάς τα με τις ανάγκες και τις συνθήκες του σήμερα, δημιουργώντας έτσι ταυτόχρονα κάτι που εκπέμπει φρεσκάδα και παράλληλα μοιάζει κλασικό.

Θα τους αγαπήσεις τους χαρακτήρες. Θα τους βάλεις για τα καλά στην καρδιά σου. Σε μια ταινία που απολαμβάνεις με παιδικό ενθουσιασμό, που σε κάνει να νιώσεις ξανά συναισθήματα που ο ενήλικος κόσμος έχει – κακώς – την τάση να καταχωνιάζει.  

Να μας συμπαθά το Inside Out 2, αλλά το Ατίθασο Ρομπότ είναι το animation της χρονιάς. Μια κινηματογραφική εμπειρία που θυμίζει τη χρυσή εποχή της Disney, αλλά και τις καλύτερες στιγμές της Dreamworks που βρίσκει ξανά τον εαυτό της – καιρός ήτανε. Το σενάριο (του Κρις Σάντερς) είναι μαγικό, προσαρμόζει τέλεια την πρώτη ύλη (από το ομώνυμο best seller) και αν δεν νιώσεις κάτι μέσα στη ψυχούλα σου να σκιρτάει όσο βλέπεις την ταινία, τότε φίλε μας να… κοιταχτείς, παίζει να είσαι εσύ το ρομπότ…

Ξέχνα σκοτούρες και βάσανα, νιώσε ξανά καλά με μια ταινία που πάει το feel good σε άλλο επίπεδο
The Wild Robot: Μια ταινία που είχαμε ανάγκη….

*Το Wild Robot κυκλοφορεί στις αίθουσες από τις 10 Οκτωβρίου, από την Tanweer.

*Στην ελληνική μεταγλώττιση ακούγονται οι φωνές των Τζίνης Παπαδοπούλου (Ρόουζι) και Βαγγέλη Στρατηγάκου, Τίτου Γρηγορόπουλου, Μαριάνθης Σοντάκη, Βαγγέλη Ρόκου, Σοφίας Καψαμπέλη, Άγγελου Λιάγκου, Βασίλη Μηλιού, Νίκου Παπαδόπουλου, Γιώτας Μηλίτση και Πέτρου Δαμουλή.

*Οι φωνές των ξένων ηθοποιών της πρωτότυπης εκδοχής είναι των Λουπίτα Νιόνγκο, Πέδρο Πασκάλ, Κάθριν Ο’Χάρα, Μπιλ Νάι, Κιτ Κόνορ, Στέφανι Σου,Μαρκ Χάμιλ, Ματ Μπέρι και Βινγκ Ρέιμς).