Η ετεροντροπή δεν είναι μια έννοια για την οποία ενδιαφέρεται ο Λιάγκας. Είναι όμως αυτό που μας έκανες όλους να νιώθουμε. Ειδικά όσους στα μάτια των απλών ανθρώπων, φαντάζει «δεδομένο» πως «κάνουμε την ίδια δουλειά». Σήμερα βέβαια έκανε σε όλους μας μια μεγάλη χάρη. Ξεκαθάρισε δια παντώς, πως δεν ανήκουμε στους ίδιους χώρους, και δεν είμαστε καν «παρόμοια είδη».
Για όσους δεν έχουν κανένα σεβασμό στην ζωή, στον θάνατο, στην αξιοπρέπεια, σε κανένα ιερό και όσιο, για τα ανθρωποειδή πλάσματα που «θα πουλούσαν και τη μάνα τους» για χρήματα, φήμη, τηλεθέαση, κλικς ή ό,τι άλλο εκλείπει από την σακατεμένη τους ψυχή, τα λεξικά και τα μεγάλα έργα της παγκόσμιας Τέχνης έχουν και τις λέξεις και τις εικόνες.

Σήμερα το πρωί, εμφανίστηκαν αντίστοιχα και στην ελληνική τηλεόραση. Εμείς απλά νιώθουμε ντροπή για αυτό που κάποιος που με μασκάρεψε την εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου και δράματος με μια ψευδεπίγραφη «κουκούλα» περί «ενημέρωσης», έκανε σ’ αυτή την χώρα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γιώργος Λιάγκας προκαλεί την αποστροφή. Μάλιστα, είναι τόσες πολλές, που θα έλεγε κανείς πως δεν τον νοιάζει πλέον. Το πρωί της Πέμπτης 10 Οκτωβρίου 2024, όμως, φαίνεται πως έχασε το μέτρο.

Ο Γιώργος Λιάγκας σε ρόλο μεσίτη

Η είδηση πως ένας άνθρωπος 31 ετών, πατέρας ενός δίχρονου κοριτσιού, βρέθηκε νεκρός στην πισίνα του σπιτιού του σόκαρε όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και την ποδοσφαιρική Ευρώπη. Τα συλλυπητήρια μηνύματα προς την οικογένεια του πρόωρα χαμένου Τζορτζ Μπάλντογκ έρχονται από όλη την Ευρώπη και είναι χιλιάδες -συμπεριλαμβανομένου των κορυφαίων ποδοσφαιρικών club.

Κι όμως, μέσα σε αυτό το σοκ, ο Γιώργος Λιάγκας επέλεξε να διαφοροποιηθεί. Επέλεξε να κάνει ρεπορτάζ όχι για τον θάνατο του Μπάλντογκ, αλλά για το σπίτι του. Επέλεξε να κάνει ρεπορτάζ για τα τετραγωνικά μέτρα του σπιτιού, τα υπνοδωμάτια, την ιδιωτική πισίνα, το ύψος του ενοικίου.

Και αυτό είναι το πιο σοκαριστικό: Όλη η ομάδα του κάθισε για να κάνει ρεπορτάζ για το σπίτι, να φτιάξει κάρτες, για να παρουσιάσει το σπίτι στο οποίο βρέθηκε νεκρός ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού.

Τι μπορεί να σκεφτόταν ο Γιώργος Λιάγκας; Πώς είναι μεσίτης και όχι δημοσιογράφος; Πώς απευθύνεται σε επίδοξους αγοραστές και όχι σε συνανθρώπους του Μπάλντογκ που παρακολουθούν σοκαρισμένοι την επικαιρότητα; Είναι ντροπιαστικό μια εκπομπή, μια ομάδα ανθρώπων με μπροστάρη τον παρουσιαστή της, να μην διαθέτει ούτε το ελάχιστο ίχνος ενσυναίσθησης.

Είναι σοκαριστικό γιατί τέτοιες ώρες, κάθε άνθρωπος, κάνει σκέψεις συγκεκριμένες σκέψεις: Για την αξία της κάθε στιγμής, την αξία της αγάπης, τη μοναδικότητα της ζωής, ανεπίστρεπτο που τη χαρακτηρίζει και τη μόνη βεβαιότητα που υπάρχει σε αυτήν, τον θάνατο.

Ο Γιώργος Λιάγκας προφανώς και έκανε άλλες σκέψεις που ήθελε να μοιραστεί με το κοινό του: Τα χρήματα, τα τετραγωνικά, οι κρεβατοκάμαρες, οι πισίνες… Να φοβήθηκε μην μείνουν ορφανά;

Είναι εμφανής ο τρόπος σκέψης του παρουσιαστή. Θα τον προτρέπαμε να κάνει μια ενδοσκόπηση, πριν από την έκκληση να παρουσιάζει σκουπίδια που βρωμίζουν ακόμη και τις πιο ιερές στιγμές ενός εκλιπόντα ανθρώπου και της οικογένειάς του.

Φυσικά και δεν είδαμε την εκπομπή. Μας έφτανε η μεταφορά των πληροφοριών από γνωστούς και συγγενείς. Μας έφτανε το screenshot που υπάρχει στην κορυφή του άρθρου.

Κράτα τη φωτογραφία του Μπάλντοκ...
Κράτα τη φωτογραφία του Μπάλντοκ…