Το Netflix μοιράστηκε μια πρώτη ματιά του Κίλιαν Μέρφι τη Δευτέρα, παράλληλα με την είδηση ότι ξεκίνησε η παραγωγή της ταινίας. Ο Μέρφι και ο Στίβεν Νάιτ, ο δημιουργός της μακροχρόνιας σειράς που αφορά τη διαβόητη συμμορία των Peaky Blinders του Μπέρμιγχαμ και τη δράση της μετά το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, πόζαραν μαζί για μια φωτογραφία στο πλατό.

Peaky Blinders, τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα

Την επερχόμενη ταινία «Peaky Blinders» θα σκηνοθετήσει ο Τομ Χάρπερ, ο οποίος στο παρελθόν είχε σκηνοθετήσει αρκετά επεισόδια της σειράς. Το Peaky Blinders έκανε πρεμιέρα για πρώτη φορά το 2013 στο BBC Two και το Netflix απέκτησε τελικά τα δικαιώματα για την κυκλοφορία της σειράς στις ΗΠΑ. Η έκτη και τελευταία σεζόν του προβλήθηκε το 2022 και τον Ιούνιο αποκαλύφθηκε ότι μια ταινία μεγάλου μήκους ήταν στα σκαριά.

«Φαίνεται ότι η ιστορία μου με τον Τόμι Σέλμπι δεν έχει τελειώσει ακόμη… Είναι πολύ ευχάριστο να συνεργάζομαι ξανά με τον Στίβεν Νάιτ και τον Τόμ Χάρπερ στην κινηματογραφική εκδοχή του Peaky Blinders» είχε δηλώσει τότε ο Μέρφι.

Ο Νάιτ έγραψε το σενάριο της ταινίας Peaky Blinders με συμπαραγωγούς τους Μέρφι, Μανταμπαχ και Χίλι. Αν και έγινε μια προσπάθεια να κρατηθεί το υπόλοιπο καστ της ταινίας κρυφό, τον περασμένο μήνα αποκαλύφθηκε ότι ο Ιρλανδός συμπατριώτης του Μέρφι, Μπάρι Κέογκαν (The Banshees of Inisherin, Saltburn) , θα έχει έναν άγνωστο ρόλο στην ταινία. Επίσης, στο καστ συμπεριλαμβάνονται τα ονόματα των Ρεμπέκα Φέργκιουσον (Mission: Impossible, Dune) του Τιμ Ροθ (Pulp Fiction, Reservoir Dogs).

Ο Μέρφι επιστρέφει στο σύμπαν του Peaky Blinders βραβευμένος πλέον με Όσκαρ, έχοντας κερδίσει το βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου πέρυσι για την ερμηνεία του Τζ. Ρόμπερτ Οπενχάιμερ, του πατέρα της ατομικής βόμβας, στο ιστορικό έπος Oppenheimer, του Κρίστοφερ Νόλαν. Το σενάριο της ταινίας τοποθετείται στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Peaky Blinders, τι να περιμένουμε…

Παρόλο που ο Στίβεν Νάιτ υπολόγιζε πως το σίριαλ θα έκανε επτά σεζόν και όχι τελικά έξι, το σενάριο της ταινίας, σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει στο Deadline, δεν έχει σχέση με εκείνο που είχε στο μυαλό του για την έβδομη σεζόν, που τελικά δεν γράφτηκε ποτέ.

Στην ίδια συνέντευξη είχε δηλώσει πως «συγκεκριμένα πρόσωπα θα έρθουν στο προσκήνιο και μου αρέσει η ιδέα του πολέμου ή της μεταπολεμικής Βρετανίας, γιατί είναι ένα πολύ διαφορετικό τοπίο και νομίζω ότι θα ήταν υπέροχο να το εξερευνήσω. Φέρνει μια εντελώς νέα αισθητική και οι άνθρωποι ντύνονται διαφορετικά και συμπεριφέρονται διαφορετικά, οπότε θα είναι ενδιαφέρον».

Θα είναι ένας νέος άνθρωπος ο Τομ Σέλμπι, δεδομένου του τέλους της έκτης σεζόν; Ο δημιουργός του Peaky Blinders έχει δηλώσει πως θα ήθελε τη λύτρωση για τον κεντρικό ήρωα του σίριαλ. «Ο τρόπος που μου αρέσει να το σκέφτομαι είναι ότι ξεκίνησε τη σειρά σας να είναι «νεκρός μέσα του», όπως και πολλοί άνθρωποι μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, και μετά σιγά σιγά άρχισε να επανέρχεται. Αλλά είναι μια επώδυνη διαδικασία γιατί, καθώς το συναίσθημα επιστρέφει, αυτό πονάει. Σε αυτή τη διαδικασία λοιπόν έχουμε γίνει μάρτυρες. γι’ αυτό ήθελα να το τελειώσω την 11η ώρα και επιτέλους να βρει την ειρήνη. Με άλλα λόγια, για εκείνον, ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος τελείωσε όταν πυροβόλησε και δεν σκότωσε τον γιατρό».

Ο Τομ Χάρπερ, ο οποίος σκηνοθέτησε επεισόδια της πρώτης σεζόν του Peaky Blinders το 2013, θα σκηνοθετήσει τη νέα ταινία σε σενάριο του Νάιτ. «Όταν σκηνοθέτησα για πρώτη φορά το Peaky Blinders πριν από περισσότερα από 10 χρόνια, δεν ξέραμε πως θα εξελισσόταν η σειρά, αλλά ξέραμε ότι υπήρχε κάτι στη χημεία του καστ και στο σενάριο που ήταν εκρηκτικό», είπε ο Χάρπερ.

»Το Peaky ήταν πάντα μια ιστορία για την οικογένεια – και γι’ αυτό είναι απίστευτα συναρπαστικό να ξαναβρίσκομαι με τον Στιβ και τον Κίλιαν για να φέρουμε την ταινία στο κοινό σε όλο τον κόσμο στο Netflix».

»Υπάρχει ένα υπέροχο συναίσθημα προσμονής και ενθουσιασμού μεταξύ του εξαιρετικού καστ και του συνεργείου μας», πρόσθεσε ο Χάρπερ. «Είμαστε ευγνώμονες στους φίλους της σειράς που μας έφεραν σε αυτό το σημείο και πιστεύουμε ότι αυτό το επόμενο κεφάλαιο θα προσφέρει κάτι εξαιρετικό».

Για το τέλος, αφήσαμε την αγαπημένη μας ατάκα…

Με πληροφορίες από Variety, Deadline, Netflix.