Όλα κυλούσαν όμορφα στο τηλεοπτικό πλατό της εκπομπής του Action24 -εκεί όπου λίγες ημέρες πριν είχε εμφανιστεί πολύ passive/aggressive η Έλενα Ακρίτα. Καλεσμένη της εκπομπής Πίσω από τις Γραμμές ήταν η βουλεύτρια του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, η οποία είχε ξεκινήσει την τελική της τοποθέτηση.

Κανέλλη εναντίον Τάκη

«Το ΚΚΕ αρχίζει ο κόσμος σιγά-σιγά και το ακούει, γιατί το έχουν ανάγκη τα αυτιά του. Όσο αντικομμουνισμό και να δείτε να ξερνιέται το επόμενο διάστημα – ήδη άρχισε ο Άδωνις -, να ξέρετε ότι ο κόσμος θα το ξεπεράσει. Το ΚΚΕ είναι πιο αναγκαίο και ισχυρό από ποτέ» εξήγησε η Κανέλλη.

«Πάντως και η ΚΝΕ, τη Ντένη Μαρκορά επιστράτευσε για να προβάλλει το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και καλά έκανε» ήταν το σχόλιο του δημοσιογράφου, Δημήτρη Τάκη. Σχόλιο που μάλλον έγινε για να τσιγκλίσει την Κανέλλη. Όπως και συνέβη.

«Δεν ρώτησες ποτέ τη Ντένη Μαρκορά τι ψηφίζει» ήταν η πρώτη αντίδραση της Λιάνας Κανέλλη, αναφερόμενη προφανώς στη Ντίνα Κώνστα η οποία ενσάρκωνε τη Ντένη Μαρκορά στους Δύο Ξένους. Είναι γνωστό πως η αγαπημένη ηθοποιός ήταν κομμουνίστρια.

«Οι ρόλοι δεν ψηφίζουν. Επειδή έχω παίξει σε αυτά τα σίριαλ, τίποτε περισσότερο από τον εαυτό μου. Εσύ φοβάσαι να γίνεις κομμουνιστής, μην φοβίσεις και τον υπόλοιπο κόσμο» είπε η Λιάνα Κανέλλη και ζήτησε από τον Δημήτρη Τάκη να μην προσπαθεί να ελαφρύνει την τελική της τοποθέτηση. «Δεν θα μου βάλεις τη Μαρκορά απέναντι από το Κομμουνιστικό Κόμμα».

Η βουλεύτρια δεν σταμάτησε εκεί. «Και η προβοκάτσια θέλει guts» είπε στον Δημήτρη Τάκη. «Έλα ρε Λιάνα» της απάντησε ο δημοσιογράφος, «να κάνουμε προβοκάτσια στην ΚΝΕ, για όνομα του Θεού».

«Χρησιμοποιώ μια ξένη λέξη για να μην πω την ελληνική» πρόσθεσε η βουλεύτρια, εξηγώντας πως δεν θα ήθελε να επέμβει το ΕΣΡ.

Τα πνεύματα ηρέμησαν γρήγορα, όταν η Λιάνα Κανέλλη ευχήθηκε «Καλό μήνα».