Μια δόση Knives Out, μια πρέζα White Lotus, μισό Death and Other Details. Όποιος έχει δει αυτά τα σίριαλ, μάλλον εύκολα αντιλαμβάνεται τι πραγματεύεται το «Τέλειο Ζευγάρι», η πολυαναμενόμενη σειρά του Netflix, το οποίο τώρα τελευταία δεν θα λέγαμε πως μαγεύει με τις επιλογές του.

Ποσοστό σε αυτό το απογοητευτικό σερί μέτριων επιλογών του Netflix διεκδικεί -εν τέλει το κερδίζει, και το Τέλειο Ζευγάρι. Αν και το καστ (Λιβ Σράιμπερ, Νικόλ Κίντμαν, Ντακότα Φάνινγκ, Μέγκαν Φέχι) προδιαθέτει μια σειρά αξιώσεων, εξ ου και το πολυαναμένομενο, ήδη από τα πρώτα λεπτά του πρώτου επεισοδίου καταλαβαίνει κανείς τι πρόκειται να ακολουθήσει.

Όπως συνήθως συμβαίνει είναι ένας θάνατος που ξετυλίγει τη βεντάλια των προβληματικών σχέσεων ανάμεσα στα πάμπλουτα μέλη της οικογένειας Γκάρισον – Γουίνμπερι, αλλά και στις συντρόφους και τους «δορυφόρους» τους.

Το Τέλειο ζευγάρι, η περίληψη

Βρισκόμαστε στο Ναντάκετ, στο κτήμα των 40 εκατομμυρίων δολαρίων της οικογένειας Γουίνμπερι. Είναι τόσο εύποροι που μόνο η μητέρα, η Γκριρ Γκάρισον Γουίνμπερι (Νικόλ Κίντμαν) εργάζεται -είναι συγγραφέας που κάθε χρόνο κυκλοφορεί ένα αστυνομικό μυθιστόρημα. Ο σύζυγός της είναι ο Ταγκ Γουίνμπερι (Λιβ Σράιμπερ) ένας άεργος, φανατικός πότης, καπνιστής και γκόλφερ που προσπαθεί να πετύχει πάπιες.

Οι τρεις γιοι τους ταιριάζουν στην ιδέα που έχουμε για τα παιδιά των υπερ-πλουσίων: Ένας χαζός που θεωρεί τον εαυτό του διάνοια, ένας απλά αδαής και ένας εσωστρεφής αντικοινωνικός με τρυφερή καρδιά.

Ένα γαμήλιο πάρτι, ένας φόνος, πολλοί ύποπτοι με κίνητρο, κανένας λόγος να μετράς προβατάκια… Το Τέλειο Ζευγάρι θα σε αποκοιμίσει γαλήνια.

Ο μεσαίος γιος Μπέντζι (Μπίλι Χάουλ) παντρεύεται την Amelia (Ιβ Χιούσον), μια σαγηνευτική, μέτρια κοπέλα, που χρησιμεύει για την αντίστιξη του πόσο διαφορετικοί είναι οι υπερ-πλούσιοι σε σχέση με τον μέσο όρο. Όταν η κολλητή της βρίσκεται νεκρή το πρωί πριν από το γάμο, όλοι είναι ύποπτοι.

Όταν δεν μπορείς να κοιμηθείς…

Λίγα είναι τα whodunit που μένουν στην ιστορία. Όλα τα υπόλοιπα μαζεύουν «υλικά» δεξιά και αριστερά για να «οικοδομήσουν» ένα έργο που να θυμίζει κάτι από όλα. Στην περίπτωσή μας, το Τέλειο Ζευγάρι, δεν έχει να προσθέσει τίποτε στην παγκόσμια φιλμογραφία.

Ένα γαμήλιο πάρτι, ένας φόνος, πολλοί ύποπτοι με κίνητρο, κανένας λόγος να μετράς προβατάκια… Η νέα σειρά του Netflix θα σε αποκοιμίσει γαλήνια.

Αν κάτι ξεχωρίζει είναι οι ερμηνείες του Λιβ Σράιμπερ και της Ντακότα Φάνινγκ, οι οποίες όμως κάνουν αυτές της Νικόλ Κίντμαν και των υπολοίπων συναδέλφων τους ακόμη πιο φτωχές και χτυπητές. Υπάρχουν σκηνές που ακόμη και για το super market δίκτυο που έχει καταντήσει το Netflix είναι στα όρια της σαπουνόπερας.

Ωστόσο, το όμορφο κτήμα μπορεί πραγματικά να σε χαλαρώσει. Μπορείς να αφεθείς παρακολουθώντας τις πολύ απλοϊκές ανατροπές, που απλά πραγματοποιούνται χωρίς να έχει εμφανιστεί κάποιο στοιχείο ή να δημιουργηθεί κάποια υποψία στον μισοκοιμισμένο τηλεθεατή. Δεν πειράζει… Αφεθείτε κι άλλο. Αν βαριέστε τα προβατάκια, περιπλανηθείτε στο κτήμα των Γουίνμπερι. Αφεθείτε στο Τέλειο Ζευγάρι…