Ένα προβληματικός άνθρωπος που ξέρει να κάνει μόνο ένα πράγμα, αλλά το εκτελεί τέλεια! Η Τόνια Χάρντινγκ είναι μία από τους χιλιάδες ανθρώπους που έχουν ξεχωρίσει στην ιστορία της ανθρωπότητας, αλλά η αυτοκαταστροφική της φύση δεν της επέτρεψε να είναι γνωστή μόνο για τις αθλητικές της επιδόσεις, αλλά κυρίως για τις επιλογές της εκτός παγοδρομίων. Το ERTFLIX έχει εξασφαλίσει μια από τις ταινίες που ξεχώρισαν την προηγούμενη δεκαετία, για τον τρόπο προσέγγισής της και τη σύγχρονη κινηματογράφιση.

Μια ταινία – mockumentary, που αντιμετωπίζει τα αληθινά περιστατικά με black humor διάθεση. Διαλυμένοι άνθρωποι πορεύονται παρέα με κουτοπόνηρους στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από τη μίζερη ζωής τους. Ένα σκιαγράφημα της ενδοχώρας των ΗΠΑ στα τέλη των 1980s και αρχές των 1990s, τη ζωή των rednecks. Το Εγώ η Τόνια είναι ακόμη μια πολύ καλή επιλογή από το ERTFLIX…

Εγώ η Τόνια στο Ertflix

Η αληθινή ιστορία της Αμερικανίδας πρωταθλήτριας Τόνια Χάρντινγκ, η οποία κατηγορήθηκε για τη μεγαλύτερη συνωμοσία στην ιστορία του καλλιτεχνικού πατινάζ. Το μέλλον της στο άθλημα ήταν αμφίβολο από τη στιγμή, που κατέστρωσε ένα απίστευτο σχέδιο με τον σύζυγό της για την κατάκτηση του τίτλου.

Το 1991, η Τόνια Χάρντινγκ κέρδισε το Αμερικανικό πρωτάθλημα καλλιτεχνικού πατινάζ, ούσα η πρώτη γυναίκα, που ολοκλήρωσε τριπλό άξελ στην ιστορία του αθλήματος.

Τρία χρόνια αργότερα, έγινε το επίκεντρο των ειδήσεων, καθώς κατηγορήθηκε για την επίθεση της συναθλήτριας της Νάνσι Κέριγκαν κι αποκλείστηκε για πάντα από την Ένωση Καλλιτεχνικού Πατινάζ των ΗΠΑ.

Την επίθεση είχε οργανώσει ο πρώην σύζυγος της Χάρντινγκ, Τζεφ Γκιλούλι και οι συνεργάτες του, μαζί με τον σωματοφύλακα της Σον Έκαρντ.

Ένα μοναδικό πορτρέτο της Τόνια Χάρντινγκ και της δόξας, ή της απουσίας της, στη ζωή της.

Τι να προσέξεις

Η Άλισον Τζένι κέρδισε Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της, ενώ η ταινία είχε δύο υποψηφιότητες ακόμη, της Μάργκο Ρόμπι (Α’ Γυναικείου Ρόλου) και της Τατιάνα Ρίγκελ για το μοντάζ.

Η Μάργκο Ρόμπι κέρδισε υποψηφιότητα για βραβείο Όσκαρ, για την ερμηνεία της. Ήταν η μοναδική υποψήφια που η ταινία στην οποία πρωταγωνιστούσε δεν ήταν υποψήφια στην κατηγορία Καλύτερης Ταινίας.

Η ταινία γυρίστηκε μέσα σε τριάντα ημέρες.

Η Μάργκο Ρόμπι ήταν μέλος μιας ομάδας χόκεϊ επί πάγου.

Λίγες είναι οι πατινέζ που μπορούν να κάνουν το τριπλό άξελ -το σήμα – κατατεθέν της Τόνια Χάρντινγκ. Επειδή η Μάργκο Ρόμπι δεν μπορούσε να εκτελέσει το συγκεκριμένο άλμα και η παραγωγή δεν μπορούσε να βρει αθλήτρια διαθέσιμη για να το κάνει -οι επιλογές δεν είναι πολλές καθώς μόνο έξι το έχουν καταφέρει μετά τη Χάρντινγκ. Έτσι, το τριπλό άξελ που βλέπουμε στην ταινία είναι αποτέλεσμα εφέ.

Η Ρόμπι είχε συναντήσει την Τόνια Χάρντινγκ και έκαναν συζητήσεις για τη ζωή της. Αν και προσφέρθηκε να τη βοηθήσει σε τεχνικές γύρω από το πατινάζ, εν τούτοις δεν έκαναν μαζί προπόνηση.