Το έξυπνα δομημένο θρίλερ του Ρεζίς Ρουανσάρ, Οι Μεταφραστές (Les Traducteurs), που έχει εξασφαλίσει το ERTFLIX ρίχνει μια ματιά στον κόσμο των εκδόσεων, των best-seller αξίας εκατομμυρίων ευρών και των αδίστακτων εκδοτών τους. Η ταινία ακολουθεί μια ομάδα που αποτελείται από τους καλύτερους εννέα πολύγλωσσους μεταφραστές, οι οποίοι απομονωμένοι θα πρέπει να μεταφράσουν το πολυαναμενόμενο τρίτο μέρος μιας best seller τριλογίας.

Αυτή είναι εν συντομία η περίληψη της ταινίας, παραγωγής του 2020, που έχει μια νοσταλγική, Αγκαθοκριστική ατμόσφαιρα. Γραμμένο από τον Ρεζίς Ρουασνάρ και Ρομέν Κομπινγκτ, το σενάριο είναι γεμάτο με ανατροπές που προκαλούν εσφαλμένες κρίσεις στον θεατή, ενώ η σκηνοθετική ματιά του Ρουανσάρ το απογειώνει.

Οι Μεταφραστές (ERTFLIX) – Πλοκή

Η επερχόμενη κυκλοφορία του τρίτου μέρους της φανταστικής τριλογίας Daedalus, μια παγκόσμια επιτυχία που έκανε μια περιουσία στην Angstrom Publishing και του μοχθηρού διευθύνοντος συμβούλου της, Έρικ.

Προκειμένου να κυκλοφορήσει το βιβλίο ταυτόχρονα σε όλες τις μεγάλες αγορές, ο Έρικ στρατολογεί μια ομάδα μεταφραστών, οι οποίοι θα πρέπει να ολοκληρώσουν τη δουλειά μέσα σε έναν μήνα, θέτοντάς τους αυστηρούς κανόνες εργασίας που τους κρατούν υπό ένοπλη επιτήρηση σε καταφύγιο κάστρου.

Χρησιμοποιώντας τα γαλλικά ως κοινή γλώσσα οι εννέα μεταφραστές είναι η Ρωσίδα, Κατερίνα (Όλγα Κιριλένκο), ο Ιταλός, Ντάριο (Ρικάρντο Σκαρμάρτσιο), η καταθλιπτική Δανέζα, Ελέν (Σίντσε Μπάμπετ Κνούντσεν), ο Ισπανός, Χαβιέρ (Εντουάρντο Νοριέγκα), η Πορτογαλίδα, Τέλμα (Μαρία Λέιτε) ο Έλληνας, Κωνσταντίνος (Μανώλης Μαυροματάκης), ο Κινέζος Τσεν (Φρεντερίκ Τσο), η Γερμανίδα, Ίνγκριντ (Άννα-Μαρία Στουρμ) και τελευταίος, ο Βρετανός, Άλεξ (Άλεξ Λόθερ).

Όταν οι πρώτες 10 σελίδες του μυθιστορήματος διαρρέουν στο διαδίκτυο και εν αναμονή να βγουν περισσότερες εάν ο Ανγκστρομ δεν πληρώσει λύτρα, ο Έρικ αναγκάζει την ομάδα σε ένα ολοκληρωτικό αποκλεισμό με σκοπό να ανακαλύψει ποιος είναι ο ένοχος.

Οι Μεταφραστές (ERTFLIX) – Κριτική

Τα mind games του Ρενσουάρ είναι απολαυστικά, αφού μοιράζει απλόχερα πληροφορίες στον τηλεθεατή. Μόνο που τίποτε δεν είναι τελειώνει μέχρι τους τίτλους τέλους. Προσοχή, μην περιμένετε μια ταινία που θα αλλάξει την κοσμοθεωρία σας. Αν ήταν βιβλίο, θα ήταν ένα ιδανικό μυθιστόρημα αεροδρομίου ή στα Γαλλικά, roman de gare (μυθιστόρημα σιδηροδρομικού σταθμού), όπως σημειώνει το Hollywood Reporter. Δείτε το στην πρώτη ευκαιρία, πριν κατέβει από το ERTFLIX.