Μπορεί να διανύουμε ένα Ολυμπιακό καλοκαίρι, ωστόσο, για πολλούς από εμάς είναι μια ευκαιρία να παρακολουθήσουμε εκείνα τα σίριαλ που δεν προλάβαμε λόγω κόπωσης. Ποια είναι όμως τα καλύτερα σίριαλ παραγωγής 2024; Προσπάθησα να βάλω ένα από κάθε είδος: Επικό δράμα, δράμα μυστηρίου, δικαστικό δράμα, mokumentary.

House of the Dragon (ΗΒΟ)

House of Dragon μέσα στα 4 καλύτερα σίριαλ του 2024.

Ο πολυαναμενόμενος δεύτερος κύκλος του spin off του Game of Thrones ευτυχώς δικαίωσε τους πολυάριθμους fans του, αφού βελτιστοποίησε όλα εκείνα τα υλικά που κάνουν τις βασισμένες στα βιβλία του George R.R. Martin σειρές να ξεχωρίζουν: Πλοκή με κορυφώσεις, φροντισμένοι διάλογοι, οξυδερκής χρήση μυθοπλαστικών οχημάτων… Ο Σιδερένιος Θρόνος γίνεται και πάλι εμμονή στους ανθρώπους που βρίσκονται κοντύτερα του.

Ακόμη και τώρα, με τον 2ο κύκλο του σίριαλ να μην έχει ολοκληρωθεί, οι προσδοκίες για τον τρίτο κύκλο ξεπερνούν ήδη τους αντίστοιχους όταν το GoT βρισκόταν στην ανάλογη θέση.

Ripley (Netflix)

Η κινηματογραφική έκδοση του 1999 του Ταλαντούχου Κύριου Ρίπλεϊ, με πρωταγωνιστές τους Ματ Ντέιμον και Τζουντ Λο, είναι τόσο υπέροχη, που μια άλλη οπτική στο μυθιστόρημα της Πατρίσια Χάισμιθ θα έμοιαζε αυτοκτονική. Κι όμως…

Ο σκηνοθέτης Στιβ Ζαΐλιαν παρέδωσε μια καθηλωτική εκδοχή στήνοντάς τη σκηνή με τη σκηνή για να περιγράψει τα βήματα που οδηγούν τον κοινωνιοπαθή Τομ Ρίπλεΐ (με τον Άντριου Σκοτ στην ερμηνεία που τον τοποθετεί στη 5άδα των καλύτερων ηθοποιών της γενιάς του) σε διαρκή εγκλήματα.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ κινηματογραφιστής, στο πλευρό του σκηνοθέτη Ρόμπερτ Έλσουιτ παραδίδει ένα στιλιστικά άψογο αποτέλεσμα, σε μαύρο και λευκό. Πανέμορφο, ανατριχιαστικό, υπέροχο.

Presumed Innocent (Apple ΤV+)

Το δικαστικό δράμα του Apple TV+ είναι ;ένα σίριαλ βουτηγμένο στις ανατροπές. Ίσως να μην είναι όλες ικανοποιητικές, αλλά η βαριά και μυστηριώδης ατμόσφαιρα του δράματος -και του Σικάγο, κάνουν τη σειρά να ξεχωρίζει.

Βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Σκοτ Τούροου, το οποίο έγινε ταινία το 1990 (με τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ στον πρωταγωνιστικό ρόλο), ένας εισαγγελέας είναι ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της συναδέλφου του, με την οποία είχε δεσμό.

Ο Ελληνοαμερικανός σκηνοθέτης, Γκρεγκ Γαϊτάνης, κάθεται στην καρέκλα του σκηνοθέτη σε 5 από τα 8 επεισόδια του σίριαλ, όχι τυχαία, καθώς πρόκειται για έναν από τους πιο ταλαντούχους της γενιάς του.

Welcome to Wrexham (FX)

H ποδοσφαιρική ομάδα της Ρέξαμ καλωσορίζει τους δύο καινούργιους ιδιοκτήτες της, ηθοποιούς Ράιαν Ρέινολντς και Ρομπ ΜακΕλένι, πάνω στους οποίους βασίζεται αυτή η τηλεοπτική σειρά αθλητικού ντοκιμαντέρ. Η σειρά καταγράφει την ιστορίας της Ουαλικής ποδοσφαιρικής ομάδας Wrexham AFC, με το πού αναλαμβάνει το καινούργιο δίδυμο ιδιοκτητών της.

Αστεία, τρυφερή, εστιάζοντας στις διαπροσωπικές σχέσεις, αυτή η σειρά ντοκιμαντέρ θα σου δώσει μια άλλη οπτική, πιο κοινωνική, του ρόλου που παίζουν οι ποδοσφαιρικές ομάδες.

Μια ουαλική πόλη, δύο άσχετοι ιδιοκτήτες, μια ομάδα εθισμένη στην ήττα. Και στην τρίτη σεζόν του mockumentary, το Welcome to Wrexham έχει ακόμη περισσότερο βίντεο μέσα από τα αποδυτήρια, με τα f*cking του προπονητή, Φιλ Πάρκινσον, να είναι πιο καταιγιστικά από ποτέ! Θα γελάσεις πολύ, θα συγκινηθείς (λιγότερο)… Τι άλλο θέλεις;