Μετά από από ένα χρόνο διαρροών φωτογραφιών από παπαράτσι στα γυρίσματα και συνεντεύξεις, η Searchlight Pictures κυκλοφόρησε το teaser τρέιλερ για τη βιογραφική ταινία του Τζέιμς Μάνγκολντ «A Complete Unknown», που αφορά την πρώιμη ζωή του Μπομπ Ντίλαν.

Ο Τσαλαμέ τραγουδά το αντιπολεμικό τραγούδι του Ντίλαν «A Hard Rain’s A-Gonna Fall» (1963), διχάζοντας το διαδίκτυο, όπως ακριβώς συνέβη και με την ανακοίνωση του cast της ταινίας.

Στο διαδίκτυο οι απόψεις διίστανται. Τι έκπληξη!

Μπορεί ο Τσαλαμέ να υποδύεται τον Ντίλαν;

Κάποιοι αναφέρονται με κολακευτικά σχόλια στον Τσαλαμέ και τη φωνή του. Άλλοι πάλι, ενώ δεν έχουν πρόβλημα με τις φωνητικές του επιδόσεις στο τραγούδι που ακούγεται, λένε πως η φωνή του όταν μιλάει δεν συνάδει καθόλου με εκείνη του Ντίλαν.

Να σημειώσουμε πως στο τρέιλερ ακούγονται μόνο δύο ατάκες από τον Τσαλαμέ.

Ο σκηνοθέτης της ταινίας δήλωνε νωρίτερα στο Rolling Stone πως ο Τσαλαμέ δεν θα προσπαθούσε να μιμηθεί τον τρόπο που τραγουδά ο Ντίλαν.

«Μερικές φορές, υπάρχει η αντίληψη εκεί έξω ότι αυτό που κάνουμε αφορά την τέλεια αναπαραγωγή μιας φωνής και μιας εικόνας. Δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό. Όχι με ανθρώπινα σώματα. Αυτό που πρέπει να προσπαθείς να κάνεις είναι αυτό που κάνουν καλά οι ταινίες… Να αποσυμπιέσεις δηλαδή τη συναισθηματική δυναμική αυτών των ανθρώπων. Και ακόμα και τότε, είναι απλώς η δική μου εκδοχή».

Ας θυμηθούμε πως ο Μάνγκολντ γνωρίζει από μουσικές βιογραφίες. Η επιτυχία του «Walk the Line» (2005) είναι αναμφισβήτητη κερδίζοντας υποψηφιότητα για Όσκαρ Σκηνοθεσίας, ενώ ο Χοακίν Φίνιξ που υποδύεται τον ρόλο του τραγουδιστή της κάντρι, Τζόνι Κας, κέρδισε στην κατηγορία Α’ Ανδρικού Ρόλου. Ο Phoenix τραγουδούσε επίσης στη συγκεκριμένη ταινία.

Στο τρέιλερ, ο Τσαλαμέ περπατά στους δρόμους του Μανχάταν, περνώντας από τα αγαπημένα σημεία του Dylan, συμπεριλαμβανομένου του Cafe Wha? και του ξενοδοχείου Chelsea. Ένα ερωτικό τρίγωνο αρχίζει να δημιουργείται μεταξύ της Τζοάν Μπαέζ (Μόνικα Μπαρμπάρο), του Ντίλαν και της Σίλβι Ρούσο (Ελ Φάνινγκ), η οποία φαίνεται να είναι μια φανταστική εκδοχή της τότε φίλης του Dylan, Suze Rotolo, η οποία εμφανίζεται στο εξώφυλλο του άλμπουμ του “The Freewheelin’ Bob Dylan”.

Το A Complete Unknown αναμένεται στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Δεκέμβριο. Από εμάς πάντως είναι «Ναι». Βιαστικοί μεν, αλλά πάντα στο πλευρό των άξιων δημιουργών που ρισκάρουν!

Με πληροφορίες από Variety, Rolling Stone, LA Times