Την ώρα που γραφόντουσαν αυτές οι αράδες, άστραφτε και βρόνταγε. Αλλά ΟΚ, μπόρα είναι θα περάσει. Θα ανοίξει πάλι ο καιρός, θα ξεχυθούμε πάλι έξω να απολαύσουμε το καλοκαίρι μας. Και τι είναι πάντα ωραίο ως βόλτα; Ένα σινεμαδάκι φυσικά, κατά προτίμηση θερινό. Έχουμε ακριβώς την ταινία για να το χαρείς ως πρέπει…

Hit Man. Του Ρίτσαρντ Λίνκλεϊτερ. Ναι, του ανθρώπου που μας χάρισε (γιατί δώρο ήταν) την «Before trilogy» (Πριν το Ξημέρωμα, Πριν το Ηλιοβασίλεμα, Πριν τα Μεσάνυχτα), το συγκλονιστικό Boyhood ή σε πιο αστεία μονοπάτια, το School of Rock με τον «παλιοροκά» Τζακ Μπλακ να το ‘φχαριστιέται με τη ψυχούλα του.

Μετά τη βροχή: Πάμε σινεμά για την πιο υπέροχα γεμάτη νέα ταινία της εβδομάδας

Εν προκειμένω συνδυάζει χιούμορ και δράση. Για μια ταινία που έχει πολλά καλά μαζεμένα. Με κυριότερο πως δεν κάνει στιγμή κοιλιά. Για κοντά 2 ώρες, παρακαλώ. Είναι ξεχωριστή, είναι ευχάριστα αλλόκοτη. Με μια εσάνς από αδελφούς Κοέν ως αίσθηση, ως στιλ.

Ποια είναι η υπόθεση; Ιδού η επίσημη σύνοψη: «Ο Γκάρι Τζόνσον διδάσκει Φιλοσοφία στο κολέγιο και είναι ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας που εύκολα ξεχνάς το πρόσωπό του στο πέρασμά του αλλά όταν προσλαμβάνεται από την Αστυνομία για να υποδύεται τον πληρωμένο εκτελεστή σε όσους θέλουν να βγάλουν από τη μέση διάφορα πρόσωπα του στενού περιβάλλοντός τους, θα το κάνει με μεγάλη επιτυχία. Η ανιαρή ζωή του θα πάρει άλλη τροπή όταν γνωρίσει την ελκυστική Μάντισον…».

Μετά τη βροχή: Πάμε σινεμά για την πιο υπέροχα γεμάτη νέα ταινία της εβδομάδας

Hit Man: Η ταινία που θα πας να δεις για να περάσεις καλά

Υπάρχει μια λεπτή ειρωνεία, εμφανής καθόλη τη διάρκεια του φιλμ. Υπάρχει επίσης μια ισορροπία ανάμεσα σε φαντασία και ρεαλισμό. Αυτός ο Hit Man αξίζει να γίνει κινηματογραφικό… hit.

Και έχει και ωραίες «φάτσες» για πρωταγωνιστές. Ο Γκλεν Πάουελ, που πολύ μας άρεσε στο Top Gun: Maverick, το πάει στο πιο πάνω level και δείχνει πως είναι «εδώ» για πολύ μεγάλα πράγματα. Η Άντρια Αρχόνα καταφέρνει επίσης να κερδίσει καρδιές και χειροκρότημα με την εν γένει παρουσία της.

Με λίγα λόγια; Ο,τι πρέπει το Hit Man για όποιον αναζητά αγνή ψυχαγωγία και κυρίως κάτι καλό. Είναι κωμωδία, είναι νουάρ, είναι θρίλερ, είναι στην τελική μια ταινία που αξίζει το χρόνο σου και το εισιτήριο σου.