Είναι η γλώσσα; Αναμφίβολα. Οικεία και μελωδική. Είναι η (σκοτεινή) ατμόσφαιρα; Το δίχως άλλο. Είναι, βέβαια, και η τεχνογνωσία στο κομμάτι «θρίλερ». Αν πετύχεις καλή ισπανική ταινία του είδους, για κάποιο λόγο, η απόλαυση είναι διπλή από το μέσο όρο. Το Κανείς Δεν Μπορεί να μας Σώσει (Que Dios Nos Perdone), που μόλις έφερε το Ertflix, το καταδεικνύει με τρόπο εμφατικό.

Το είπαν το ισπανικό Seven όταν βγήκε κι όσο κι αν κάποιος δικαιούται να είναι καχύποπτος ή επιφυλακτικός μπρος σε τέτοιους πομπώδεις χαρακτηρισμούς, εδώ δεν μπορεί να παραδεχτεί πως έχουμε ως και… understatement. Μην παρεξηγηθούμε. Δεν είναι κόπια της ταινιάρας του Ντέιβιντ Φίντσερ. Έχει όμως κάτι από αυτήν την ατμόσφαιρα, με έναν εντελώς δικό του τρόπο, με ένα καταδικό του, στιλ. Κι αυτό είναι πολύτιμο για να το προσπεράσουμε ή να το υποτιμήσουμε.

Ένα αστυνομικό θρίλερ που σε αιχμαλωτίζει από το 1ο λεπτό και για συνολικά 2 ώρες και κάτι, σε έχει εκεί, απολύτως δικό του. Δεν θες να πας πουθενά αλλού, θες να δεις τι θα συμβεί. Αν δηλαδή οι 2 αστυνομικοί θα καταφέρουν να ανακαλύψουν έναν serial killer που σκοτώνει μόνο ηλικιωμένες γυναίκες αφού πρώτα τις κακοποιεί σεξουαλικά.

Με φόντο την καλοκαιρινή Μαδρίτη του 2011, εν μέσω καύσωνα και ενώ αναμένεται στην πόλη, η επίσκεψη του Πάπα, σε περιμένει μια ταινία με φοβερή πλοκή και αδιατάραχτο σασπένς. Είναι καθηλωτική η πορεία των γεγονότων, το ύφος.

Βάλε Ertflix… χθες για το ισπανικό “Seven”

Τι σε περιμένει σαν μπεις με το καλό στο Ertflix

Το Ertflix πραγματικά νιώθουμε πως μας έκανε δώρο φέρνοντάς μας μία από τις πιο ωραίες ταινίες των τελευταίων ετών. Είναι ταμάμ για θερινό σινεμά, για να τα λέμε όλα και να είμαστε ειλικρινείς, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα χάσεις κάτι από την εμπειρία όντας αραχτός, στον καναπέ του σπιτιού σου.

Είναι άλλωστε ένα έργο που σε κάνει να ξεχνάς τα γύρω γύρω. Γίνεσαι ένα με την υπόθεση, ξεχνάς οτιδήποτε άλλο σου συμβαίνει. Θες να μάθεις τι θα γίνει, πώς θα γίνει, τι γίνεται.

Βάλε Ertflix… χθες για το ισπανικό “Seven”

Οι ερμηνείες ενός κατά τα άλλα αταίριαστου διδύμου αστυνομικών βοηθούν τα μέγιστα στο να πάρει μπροστά το φιλμ, στο να δέσει η υπόθεση και να νιώσεις καλύτερα το συναίσθημα. Η μουσική, ομοίως. Είναι προσεκτικά τοποθετημένη και διαλεγμένη προκειμένου να αυξήσει τα επίπεδα έντασης.

Εδώ δεν υπάρχουν ωραιοποιήσεις μήτε φτιασιδώματα. Είναι ωμό, ρεαλιστικό σινεμά. Που δεν έχει σκοπό να χαϊδέψει τα αυτιά του θεατή ούτε να του πλασάρει «ακόμα μια ιστορία». Το Κανείς Δεν Μπορεί να μας Σώσει (Que Dios Nos Perdone), στο Ertflix, πρέπει να γίνει η επιλογή σου για σήμερα το βράδυ. Δεχόμαστε μετά τα «ευχαριστώ».

*Πάτα ΕΔΩ για να μπεις στο Ertflix και να δεις το Κανείς Δεν Μπορεί να μας Σώσει (Que Dios Nos Perdone).