Αν είσαι φαν, από τη μία χαίρεσαι φουλ, αδημονείς. Από την άλλη, μια κάποια ανησυχία την έχεις για το πώς θα πάει όλο αυτό, αν τουτέστιν θα καλύψει τα ποιοτικά σου κριτήρια και πόσο θα σεβαστεί το original υλικό. Μία ή άλλη, ουσία είναι πως περάσαμε στο επόμενο level αναφορικά με τη μεταφορά του Χάρι Πότερ στη μικρή οθόνη.

Μάθαμε πλέον πως την παραγωγή της σειράς θα τρέξει η δημιουργική ομάδα που μας χάρισε το Succession. Συγκεγκριμένα, η Φραντσέκα Γκάρντινερ και ο Μαρκ Μάιλοντ θα αναλαβουν ρόλο σεναριογράφου και σκηνοθέτη, αντίστοιχα. Πέρα βέβαια και από τα καθήκοντά τους στην παραγωγή.

Ένα ουφ διαρκείας, μόλις ακούστηκε από την κοινότητα των «Χαριποτερικών». Η τεχνογνωσία των ανθρώπων που ανέλαβαν να τρέξουν το εγχείρημα προφανώς και δεν τίθεται εν αμφιβόλω. Έχουν αποδείξει πως αξίζουν εμπιστοσύνης. Τουλάχιστον.

Η πληροφορία αυτή έρχεται λοιπόν να προστεθεί σε αυτά που ήδη γνωρίζαμε. Ήτοι πως η σειρά, με την υπογραφή της Warner και του ΗΒΟ, θα καλύψει και τα 7 βιβλία της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ (η συγγραφέας έχει επίσης έχει κομβικό ρόλο στην παραγωγή) και πως θα κάνει πρεμιέρα κάποια στιγμή μέσα στο 2026.

Ποιος θα είναι ο… Χάρι Πότερ;

Μένει να μάθουμε και το καστ βέβαια, μεταξύ πολλών άλλων. Πιθανότατα δεν θα έχουμε κάποιον από τις ταινίες – αν και ποτέ μην λές ποτέ παρότι ο Ντάνιελ Ράντκλιφ ήδη το ξέκοψε το ενδεχομένο να εμφανιστεί στη σειρά.

«Καταλαβαίνω ότι προσπαθούν να ξεκινήσουν κάτι πολύ καινούργιο και είμαι σίγουρος ότι όποιος θα παίξει τον ρόλο θα θέλει να αφήσει το δικό του στίγμα σε αυτό και πιθανότατα δεν θα θέλει να πετύχει τον γερό Χάρι κάπου μέσα σε αυτό. Οπότε σίγουρα δεν το επιδιώκω με κανέναν τρόπο να εμφανιστώ στη σειρά. Αλλά τους εύχομαι, προφανώς, καλή επιτυχία και είμαι πολύ ενθουσιασμένος που πέρασε αυτή η σκυτάλη. Απλώς δεν νομίζω πως χρειάζεται η φυσική μου παρουσία για να συμβεί αυτό», σχολίασε.

Σε κάθε περίπτωση, είναι ένα διαφορετικο κεφάλαιο αυτό που ανοίγει, με την Warner να το πιστεύει πολύ. Ορίζοντα 10ετίας έχει βάλει στο εν λόγω project της. Φιλόδοξο; Ρεαλιστικό; Μόνο η πράξη θα δείξει.

Εμείς ευχόμαστε η τηλεοπτική μεταφορά του Χάρι Πότερ να αποδειχθεί (πολύ) πιο πετυχημένη από αυτήν του Lord of the Rings, που όσο να το πεις, το έχασε εντελώς το στοίχημα της σύγκρισης με το κινηματογραφικό «αδελφάκι» του.