Δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως ο Ιούνιος θα είναι ένας δυνατός μήνας για το Netflix, κρίνοντας από τις νέες προσθήκες. Aυτό που μπορούμε να πούμε με σιγουριά, όμως, είναι πως το Maestro δύσκολα θα φύγει από την κορυφή του ελληνικού Top10. Για δύο εβδομάδες περίπου, βρίσκεται στην πρώτη θέση και αναμένουμε να δούμε ποια σειρά θα είναι τελικά εκείνη που θα το «ξεβολέψει» από το θρόνο. 

Αξίζει να σημειωθεί πως ακόμα και το Bridgerton, που θεωρείται από τις πιο επιτυχημένες σειρές του Netflix, καθώς έχει φανατικό κοινό, κατάφερε να φτάσει μέχρι τη δεύτερη θέση του Top10, κάτι που δε συνέβη με τις δύο προηγούμενες σεζόν. Ίσως το δεύτερο μέρος που σκάει μύτη στις 13 Ιουνίου να είναι πιο καθοριστικό. Ποιος ξέρει.

Όπως και να ΄χει, για τώρα, αυτές είναι οι 5 σειρές στο Netflix που έχουν κερδίσει τους Έλληνες συνδρομητές:

1. Maestro

Η δεύτερη σεζόν του Maestro, δικαίωσε, μάλλον, το Netflix για την επιλογή του να φέρει την ελληνική σειρά στη βιβλιοθήκη του. Έχει σημειώσει επιτυχία και έχει κερδίσει μέχρι και τους ξένους συνδρομητές, με τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη να θίγει όλα τα κοινωνικά ζητήματα αλλά και να δίνει ένα απρόσμενο τέλος για φινάλε. Το οποίο υποθέτω γνωρίζετε γιατί ας είμαστε ειλικρινείς, όλοι το είδαμε μονοκοπανιά στη streaming πλατφόρμα. 

2. Eric

Δεν έχει πολλές μέρες που το Eric προστέθηκε στη βιβλιοθήκη του Netflix και γρήγορα σκαρφάλωσε στη δεύτερη θέση. Και πολύ δίκαια, θα πω. Η βρετανικής παραγωγής σειρά, αποτελείται από έξι επεισόδια, γραμμένα από την Abi Morgan και σκηνοθετημένα από τη Lucy Forbes. Ένα δραματικό και κατασκοπευτικό θρίλερ, που λογικά θα δώσει κάμποα βραβεία στον Benedict Cumberbatch, που πρωταγωνιστεί, για την ερμηνεία του.

Ο Cumberbatch υποδύεται τον Vincent, έναν ιδιοφυή κουκλοπαίχτη που πείθει τον εαυτό του πως αν ζωντανέψει τη μαριονέτα που έχει εφεύρει ο γιος του, ο οποίος χάθηκε ενώ πήγαινε σχολείο, θα τον κάνει να γυρίσει σπίτι. Δεν χρειάζεται να γράψω παραπάνω, απλά δες την. 

3. Raising Voices

Η τελευταία ισπανόφωνη σειρά στο Netflix, που βρίσκεται και στην τρίτη θέση του ελληνικού Top10, είναι το Raising Voices (Ni una más αν προτιμάτε ή «Δεν είσαι μόνη»), η οποία πραγματεύεται τη σεξουαλική επίθεση μιας 17χρονης μαθήτριας, Alma, εντός του σχολείου. Η σειρά ξεκινά με την ίδια να σηκώνει ένα πανό στην είσοδο του κτιρίου, που γράφει: «Προσοχή! Ένας βιαστής βρίσκεται εκεί μέσα!».

Η έρευνα που διεξάγεται οδηγεί σε μια τρομακτική πληροφορία, που ανατρέπει τη ζωή της. Η ίδια είναι αποφασισμένη να πάει τον δράστη στη δικαιοσύνη, ακόμα κι αν πρέπει να θυσιάσει το μέλλον της. Η σειρά του Netflix βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Miguel Sáez Carral, το οποίο κυκλοφόρησε το 2021.

Raising Voices / Netflix

4. Geek Girl

Στην τέταρτη θέση συναντάμε το Geek Girl, μια προσαρμογή του Netflix πάνω στο best seller της Holly Smale. Η σειρά είναι ευχάριστη και διασκεδαστική και αξίζει πολύ να τη δεις το βράδυ, που αποζητάς την χαλάρωση. Η υπόθεση ακολουθεί την Harriet, η οποία προσπαθεί να ταιριάξει με τους υπόλοιπους στο σχολείο της, αλλά δεν τα καταφέρνει και πολύ καλά.

Τελικά, αντιλαμβάνεται πως κάποιοι άνθρωποι είναι γραφτό να ξεχωρίζουν, όταν την εντοπίζει ένα πρακτορείο μοντέλων. Δέκα επεισόδια φεύγουν νερό.

Geek Girl / Netflix

5. Bridgeton

Το πρώτο μέρος κυκλοφόρησε στις 16 Μαΐου, μετά από μια επιτυχημένη δεύτερη σεζόν στο Netflix. Το Bridgeton επέστρεψε με νέα ιστορία και νέο ειδύλλιο, αυτό των Penelope Featherington και Colin Bridgerton. Το δεύτερο μέρος, που αναμένεται να είναι πιο καταιγιστικό, θα γίνει διαθέσιμο στις 13 Ιουνίου.

Μέχρι στιγμής, το Bridgeton βρίσκεται στην 5η θέση και οκ, για να είμαι ειλικρινής, δεν μπορώ να πω πως μου κράτησε και πολλές φορές το ενδιαφέρον μου. Σε αντίθεση με τα κοστούμια που ήταν για ακόμη μια φορά εκθαμβωτικά.