Ας είμαστε ειλικρινείς : Ένα τρέιλερ δεν είναι εγγύηση για το οτιδήποτε. Ειδικά όταν προέρχεται από τους Αμερικανούς που είναι «μάστορες» σε κάτι τέτοια και μπορούν κάλλιστα να μας παραπλανήσουν, να… πουλήσουν πάγο σε Εσκιμώους. Αλλά ας αφήσουμε να μας συμπαρασύρει η προσμονή ενός μεγαλειώδους κινηματογραφικού ταξιδιού και όπου θέλει ας μας πάει. Το teaser για το Megalopolis, του Φράνσις Φορντ Κόπολα, που μόλις «έσκασε», είναι ο ορισμός του πιασάρικου.

Όλα φωνάζουν «σινεμά», όλα σε κάνουν να περιμένεις πώς και πώς τη στιγμή που η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες. Θα πρέπει πρώτα βέβαια να βρει διανομή – κι όμως, ακόμα δεν είναι σίγουρο.

Στο Φεστιβάλ των Καννών, λίαν συντόμως δηλαδή, θα καταλάβουμε οριστικά με τι έχουμε να κάνουμε. To Megalopolis είναι προγραμματισμένο να κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 17 Μαΐου.

Ως τώρα ξέρουμε πως πρόκειται για ένα έργο που το σενάριο γράφτηκε και ξαναγράφτηκε, συνολικά 300 (!) φορές. Οι συντελεστές, επίσης, κάνουν δηλώσεις που ισορροπούν ανάμεσα στο ότι γυρίστηκε ένα αριστούργημα ή ένα έκτρωμα (έστω κεκαλυμμένα) – ναι, για τόσο ακραία αντιφατικά μηνύματα μιλάμε.

Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα έχει υπογράψει μερικά από τα σπουδαιότερα έργα στην ιστορία του σινεμά (την τριλογία του Νονού, το Αποκάλυψη Τώρα, τον Δράκουλα) περιμένουμε πώς και πώς τι μας ετοίμασε τώρα, σε κάτι που ο ίδιος έχει χαρακτηρίσει «έργο ζωής». Αυτή είναι η 23η μεγάλου μήκους ταινία στην πορεία του και είχε προϋπολογισμό κοντά στα 120 εκατομμύρια δολάρια

Το story έχει να κάνει με «έναν αρχιτέκτονα ο οποίος οραματίζεται μια ουτοπική μορφή της Νέας Υόρκης ύστερα από μία καταστροφή που υπέστη και μάχεται με τον πολύ συντηρητικό δήμαρχο της πόλης ο οποίος έχει άλλα σχέδια».

Πρωταγωνιστεί αυτή η φοβερή και τρομερή «φάτσα» που λέγεται Άνταμ Ντράιβερ, πλαισιωμένος από τους Τζιανκάρλο Εσποσίτο, Νάταλι Εμάνουελ, Ομπρεϊ Πλάζα, Σάια Λα Μπεφ, Γιον Βόιτ, Τζέισον Σουόρτσμαν, Ταλία Σάιρ, Γκρέις Βάντεργουαλ, ενώ ακούγεται η φωνή του Λόρενς Φίσμπερν ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του πρωταγωνιστώντας στο Αποκάλυψη Τώρα.

Δες το τρέιλερ του Megalopolis: