Μια άλλη Ελλάδα, τουλάχιστον σε ό, τι αφορά το Σύνταγμά της, ξημέρωσε το πρωί της 16ης Φεβρουαρίου 2024, αφού οι γκέι γάμοι έγιναν πλέον νόμος του Ελληνικού Κράτους. Πιο ανοιχτόμυαλη, πιο συμπεριληπτική, πιο ανοιχτόκαρδη. Στα χαρτιά τουλάχιστον, γιατί επί της ουσίας, η τοξικότητα που παρατηρήθηκε χθες στο Ελληνικό Κοινοβούλιο σημείωσε ιστορικά υψηλά.

Δεν γνωρίζουμε αν οι ομοφοβικοί βγήκαν σήμερα από τα σπίτια τους, Δεν ξέρουμε καν, εάν οι καμπάνες κάποιων χωριών στην ελληνική ύπαιθρο συνεχίζουν να χτυπούν ακόμη πένθιμα. Δεν το θεωρούμε και απίθανο, βέβαια, να θεωρούν πως από το πρωί, χιλιάδες γκέι ζευγάρια τρέχουν πιασμένα χέρι – χέρι στην Ερμού και την Πανεπιστημίου. Ή σχηματίζουν ουρές στα δημαρχεία, για να παντρευτούν.

Γάμος ομόφυλων ζευγαριών και… Modern Family

Αυτό ήταν και το θέμα με το οποίο καταπιάστηκε το Modern Family, ένα από τα κορυφαία sitcom όλων των εποχών, στο επεισόδιο αμέσως μετά την ψήφιση του νόμου για τους γκέι γάμους στις ΗΠΑ. To επεισόδιο έχει τον τίτλο, Suddenly, Last Summer. Για να αντιληφθείτε το μέγεθος της καθυστέρησης στην Ελλάδα, το συγκεκριμένο επεισόδιο προβλήθηκε στην Αμερική στις 25 Σεπτεμβρίου 2013 και ήταν το πρώτο της πέμπτης σεζόν.

Είναι μια πολύ συγκεκριμένη σκηνή η οποία θα χαρίζει διαχρονικά γέλιο, αφού παίζει με την κορυφαία προκατάληψη των ομοφοβικών και των υποστηρικτών θεωριών συνομωσίας, που θέλει τους γκέι παιδόφιλους. Ναι, για τέτοιο παραλήρημα μιλάμε!

Η υπόθεση του επεισοδίου θέλει τους Μίτσελ και Καμ να σχεδιάζουν κρυφά ο ένας από τον άλλον την τέλεια πρόταση γάμου, χαρούμενοι με τη νομιμοποίηση των γκέι γάμων. Η Γκλόρια είναι στενοχωρημένη που ο γιος της, Μάνι, θα φύγει για πρώτη φορά χωρίς εκείνη, για να πάει στην Κολομβία, στην πατρίδα των προγόνων του που δεν έχει επισκεφτεί ποτέ.

Το θέμα είναι πως ο Μάνι πρέπει να κάνει τα χαρτιά του και θα πρέπει να επισκεφτεί μαζί με τον πατριό του και… σπουδαίο οπισθοδρομικό, Τζέι, στο Δημαρχείο, για τα χαρτιά του διαβατηρίου του. Το Δημαρχείο είναι γεμάτο με γκέι ζευγάρια που θέλουν να βγάλουν άδεια γάμου.

Εκεί ακολουθεί ο ακόλουθος διάλογος.

Τζέι: Κοίτα εδώ ουρά. Μάλλον περιμένουν όλοι για άδεια γκέι γάμου.
Μάνι: Νομίζω πως λέγεται απλώς άδεια γάμου.

Μάνι (προβληματισμένος): Νομίζω πως θα πρέπει απλά να πάμε σπίτι και να το ξεχάσουμε.
Τζέι: Τι;
Μάνι: Διάβασα για κάποιες τροπικές ασθένειες. Ελονοσία, κίτρινος πυρετός, λύσσα. Είμαι υψηλού κινδύνου, Τζέι. Μου αρέσουν οι χειραψίες.
Τζέι: Μια χαρά είσαι, έχεις κάνει εμβόλια. Και το άρωμα που φοράς θα διώχνει τα κουνούπια.
Μάνι: Τζέι φοβάμαι, έχω δεύτερες σκέψεις.
Τζέι: Δεν ήρθαμε ως εδώ για αυτό το χαρτί για να αλλάζεις γνώμη εσύ τελευταία στιγμή! Τι έπαθες τώρα, τόσους μήνες ανυπομονούσες για αυτήν την ημέρα.
Μάνι: Το ξέρω, αλλά μήπως να περιμένουμε μέχρι του χρόνου; Είμαι πολύ μικρός για αυτό.
Τζέι: Δεν θα περιμένουμε! Έδωσα τόσα λεφτά για σένα και έχω πάρει την άδεια της μητέρας σου. Θα το κάνουμε!
Όλοι οι συγκεντρωμένοι κοιτάζουν ενοχλημένοι τον Τζέι, αφού θεωρούν πως έχει πάει εκεί για να πάρει άδεια γάμου και να παντρευτεί τον ανήλικο λατίνο.

(Από το 1’00 έως το 1’29’’)

Αχ, δεν θα γράφονται τέτοια σενάρια πια!