Θα μπορούσε να είναι σαν το ερώτημα για το αυγό και την κότα: Η Μάγισσα αντέγραψε το Game of Thrones ή το Game of Thrones είχε εμπνευστεί από την Ελλάδα στην εποχή της Τουρκοκρατίας; Φυσικά δεν μπορεί να απαντηθεί από εδώ αυτό το ερώτημα. Μπορεί όμως να εντοπιστεί ως μια ξεκάθαρη αντιγραφή του δεύτερου από την σειρά του ΑΝΤ1, μια σειρά που είναι μια πανάκριβη τηλεοπτική παραγωγή, ίσως η ακριβότερη στην ιστορία της ιδιωτικής τηλεόρασης.

Η Μάγισσα: Το story
First things first που λένε και στο Αμέρικα. Η Μάγισσα είναι μια σειρά εποχής που μας μεταφέρει στα 1817, στη Μάνη, και εστιάζει σε δύο οικογένειες, τους Λασκαρήδες και τους Γερακάρηδες. Οι δύο οικογένειες έχουν ενωθεί μέσα από τον γάμο της Μεταξίας, κόρης Γερακάρηδων, και του Μάρκου, γιου Λασκαρήδων.

Οι Λασκαρήδες είναι η κραταιά οικογένεια και ο Σπήλιος Γερακάρης θέλησε να ενωθεί μαζί τους για να εξασφαλίσει την επιβίωση του οίκου του απέναντι στον τουρκικό ζυγό και στις αντίζηλες οικογένειες της περιοχής που πάντα εποφθαλμιούν για να πάρουν την εύνοια των Τούρκων και να τους ανατεθεί η εποπτεία όλης της περιοχής.

Ένα κομμάτι των Γερακάρηδων βέβαια, δεν είναι και πολύ χαρούμενο με αυτή τη συνεργασία και ένωση, οπότε πού και πού μπορεί να κάνουν καμιά παρασπονδία. Φυσικά, η δράση τους εστιάζει στην επίθεση σε τούρκικα πλοία μέσα στη νύχτα με μπροστάρη τον Θράσο Γερακάρη, τον πρωτότοκο γιο, και τον Δελή Μοφόρη, πιστό πρωτοπαλίκαρο της οικογένειας.

Διαβάστε τη συνέχεια στο intronews.