Ένα θρίλερ δολοφόνων σχετικά με μια δουλειά που πήγε στραβά σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Φίντσερ με πρωταγωνιστή τον Μάικλ Φασμπέντερ. Θα το δεις το “The Killer” στο Netflix. Ο σκηνοθέτης του Zodiac and Gone Girl επιστρέφει στο είδος του θρίλερ με μια προσαρμογή της γαλλικής σειράς graphic novel του Alexis Nolent, σε σενάριο του συγγραφέα Seven, Andrew Kevin Walker.

Ο Φασμπέντερ πρωταγωνιστεί ως ένας ανώνυμος δολοφόνος που παθαίνει υπαρξιακά. Στην ταινία πρωταγωνιστεί και η Τίλντα Σουίντον. Κάποια στιγμή ο Μπραντ Πιτ επρόκειτο να πρωταγωνιστήσει.

Θα κάνει πρεμιέρα στο φεστιβάλ κινηματογράφου της Βενετίας, το οποίο ξεκινά αυτή την εβδομάδα, και μετά από μια σύντομη κυκλοφορία στον κινηματογράφο τον Οκτώβριο θα προσγειωθεί στο Netflix τον Νοέμβριο. Η τελευταία ταινία του Φίντσερ στο Netflix, το βιογραφικό δράμα Mank, κέρδισε δύο Όσκαρ το 2021 και ήταν υποψήφια για άλλες οκτώ.

Η ταινία σηματοδοτεί μια κάπως επιστροφή για τον Φασμπέντερ, του οποίου η τελευταία ταινία ήταν το X-Men: Dark Phoenix του 2019 με κακή υποδοχή από κοινό και κριτικούς. Ο ηθοποιός από τότε περνούσε το χρόνο του ως επαγγελματίας οδηγός αγώνων αυτοκινήτων. Φέτος θα τον δούμε επίσης να πρωταγωνιστεί στην κωμωδία του Taika Waititi «Next Goal Wins», που θα κάνει πρεμιέρα στο φεστιβάλ κινηματογράφου του Τορόντο τον Σεπτέμβριο.

Η αφήγηση περιστρέφεται γύρω από έναν μοναχικό δολοφόνο που παραμονεύει στις σκιές, σχεδιάζοντας σχολαστικά κάθε του κίνηση περιμένοντας τον επόμενο στόχο να περάσει από το δρόμο του.  

Η ταινία βασίζεται στη γαλλική σειρά graphic novel, “The Killer” του Alexis Nolent (γνωστός και ως Matz) και εικονογραφήθηκε από τον Luc Jacamon, που αρχικά δημοσιεύτηκε στη γαλλική γλώσσα από την Editions Casterman. Θα  κάνει την πρεμιέρα του στις οθόνες του Netflix στις 10 Νοεμβρίου 2023.