Δύο άνθρωποι – ακόμα και σε διαφορετικά σημεία του πλανήτη – ακουμπούν τα χείλη τους πάνω στη συσκευή και υποτίθεται ότι νιώθουν την ζέστη και την ένταση του φιλιού τους. Μια κινεζική startup δημιούργησε συσκευή για φιλί εξ αποστάσεως. Τι έχει να πει ο Πωλ Ευμορφίδης γι αυτό; Μια κινεζική νεοσύστατη εταιρεία εφηύρε μια μηχανή φιλιών σε μεγάλες αποστάσεις που μεταδίδει τα δεδομένα φιλιών των χρηστών που συλλέγονται μέσω αισθητήρων κίνησης σε χείλη πυριτίου. Την έξυπνη «συσκευή φιλιού εξ αποστάσεως» πατεντάρισε το Μηχανολογικό Ινστιτούτο του πανεπιστημίου της Changzhou.
Το MUA – που πήρε το όνομά του από τον ήχο που βγάζουν συνήθως οι άνθρωποι όταν στέλνουν ένα φιλί, υπόσχεται μια αυθεντική εμπειρία, δήλωσε η Siweifushe με έδρα το Πεκίνο. Τις δύο εβδομάδες μετά την κυκλοφορία της, η εταιρεία πούλησε πάνω από 3.000 μηχανές φιλιού και έλαβε περίπου 20.000 παραγγελίες. Άλαλα τα δικά μας χείλη.
Κάψτε μας τον εγκέφαλο
Το MUA μοιάζει με φορητή βάση κινητού με άχρωμα σφιγμένα χείλη που προεξέχουν από μπροστά. Για να το χρησιμοποιήσουν, οι ερωτευμένοι πρέπει να κατεβάσουν μια εφαρμογή στα smartphone τους και να ζευγαρώσουν τις μηχανές φιλιού τους. Όταν φιλούν τη συσκευή, φιλάει πίσω. Η συσκευή διατίθεται σε πολλά χρώματα με τα ίδια unisex χείλη. Έχει λάβει μικτές κριτικές, με ορισμένους χρήστες να λένε ότι ήταν ενδιαφέρον, ενώ άλλοι είπαν ότι τους έκανε να νιώθουν άβολα. Ανάμεσα στα κορυφαία παράπονα ήταν η έλλειψη γλώσσας. ΛΟΓΙΚΟ.
Το MUA δεν είναι η πρώτη συσκευή φιλιού εξ αποστάσεως. Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Ηλεκτροεπικοινωνιών του Τόκιο ανακάλυψαν μια «μηχανή μετάδοσης φιλιού» το 2011 και το Imagineering Institute της Μαλαισίας έφτιαξε ένα παρόμοιο gadget που ονομάζεται «Kissinger» το 2016. Τους βάρεσε η μοναξιά κατακούτελα.
Διαβάστε ακόμη στο Provocateur:
Κόκκινος ουρανός και υστερία: Το τέλος του κόσμου ίσως έρθει από την Κίνα
Πρόβατα-ρέιβερς έκαναν κύκλους για 12 σερί μέρες και μάθαμε το λόγο
Φιλοζωικές μπουκάρουν σε σπίτια στην Κίνα και σώζουν ζωάκια που εγκατέλειψαν λόγω Κορωνοϊού