Μια επιβάτης αεροπορικής εταιρείας έφτασε στα άκρα για να μην χρειαστεί να πληρώσει επιπλέον χρέωση αποσκευών φορώντας σχεδόν 3 κιλά ρούχα. Η Gel Rodriguez, από τις Φιλιππίνες, αποφάσισε να φορέσει 2,5 κιλά ρούχα αφού η χειραποσκευή της ξεπέρασε το μέγιστο βάρος των επτά κιλών. Είχε ενημερωθεί από το προσωπικό κατά το check-in ότι θα χρεωθεί με ένα τέλος βάρους επειδή η βαλίτσα της ζύγιζε εννέα κιλά. Δεν πτοήθηκε. Άνοιξε τη βαλίτσα και φόρεσε τουλάχιστον 10 κομμάτια από τα ρούχα της. Αρνούμενη να κάνει την πληρωμή, μετέτρεψε τις υπέρβαρες αποσκευές της από 9 κιλά σε ελαφριά 6,5 κιλά αφού φόρεσε  πολλά μπλουζάκια, παντελόνια και σακάκια.

Η ξεκαρδιστική της ανάρτηση έχει γίνει viral. Εκείνη όμως δεν θα το ξανακάνει γιατί δεν πέρασε καλά κατά τη διάρκεια της πτήσης. Η αλήθεια όμως είναι ότι δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει κάποιος ένα οικονομικό αεροπορικό ταξίδι πλέον. Χρεώνεσαι εξτρά για τη θέση, τις αποσκευές, το check in στο αεροδρόμιο (σοβαρά μιλάμε), το fast track, το νεράκι στην πτήση, το φαγητό στην πτήση, την εκτύπωση της κάρτας επιβίβασης, τον έλεγχο εισιτηρίου στο αεροδρόμιο, για πρόσβαση σε ασύρματο διαδίκτυο (Wi-Fi), για το πακέτο για εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων, τα τα πακέτα για surfing και streaming.  Οι χρεώσεις εξαρτώνται από την κατηγορία ναύλου, τον προορισμό και την ημερομηνία πτήσης. Οι αεροπορικές εταιρείες αλλάζουν συχνά τους κανονισμούς για τα επιτρεπόμενα όρια αποσκευών στις πτήσεις τους. Γεγονός ιδιαίτερα ενοχλητικό για τους ταξιδιώτες που συχνά καλούνται να πληρώσουν μεγάλα ποσά στις πύλες των αεροδρομίων, λόγω της ελλιπής ενημέρωσής τους. Να σημειωθεί ότι οι τιμές είναι διαφορετικές για προαγορά, αγορά στο αεροδρόμιο και αγορά στην πύλη επιβίβασης.

Ενημερωτικά: Στην Economy Class Light της Aegean μπορείτε να μεταφέρετε ή μια χειραποσκευή, με μέγιστο βάρος 8 κιλά και διαστάσεις 56x45x25εκ. (55x40x23 για πτήσεις με αεροσκάφη DH8-100, DH8-400 και ATR), ή 1 προσωπικό αντικείμενο (γυναικεία/αντρική τσάντα ή θήκη φορητού υπολογιστή).